nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuwe editie Vakblad Uitvaart met onder meer reactie op tv programma Radar

11/2020 – verschijning 24 november

23 november 2020

Documentaire over rouwculturen

Harde kritiek op uitvaartorganisaties, begin november in tv-programma Radar. Om de ‘ondoorzichtige wereld van de uitvaarten’ aan de kaak te stellen, zaten Uitvaart24 en de Consumentenbond bij Radar aan tafel. Vakblad Uitvaart sprak met onder andere de voorzitter van het Netwerk Uitvaartvernieuwers (‘superjammer dat er zo’n eenzijdig beeld van de branche wordt geschetst’) en de voorzitter van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU). Hij stuurde naar aanleiding van de opstelling van de Consumentenbond opnieuw een uitnodiging om zitting te nemen in het bestuur of raad van advies van de SKU.

Documentaire over rouwculturen

In het nieuwe nummer (verschijning 24 november) tevens aandacht voor de documentaire ‘Dealing with death’, over de contrasten in rouwculturen, die vorige week tijdens IDFA in première ging. Vijf jaar werd Anita van Loon, de projectleider van het Afscheidshuis in Amsterdam-Zuidoost, op de voet gevolgd. Vakblad Uitvaart sprak met haar.

Inhoud

Naast gebruikelijke rubrieken en columns van rouwdeskundige en uitvaartbegeleider Patty Duijn en bedrijfsadviseur Barend van de Kraats in het nieuwe nummer onder meer:

• RIVM: ‘Nauwelijks besmettingsclusters gesignaleerd binnen uitvaartbranche’
• Zorgvlied bestaat 150 jaar
• Hoe ziet de begraafplaats van de toekomst eruit?
• Grotere kans op rouwstoornis door corona
• Branchevereniging voor Herinneringsspecialisten
• De kracht van kleur en kleding
• Creativiteit gevraagd van inzenders én organisatoren DFA

Voor de volledige inhoud: https://uitvaartmedia.com/vakbladuitvaart/

Vakblad Uitvaart – PE Punten

Vakblad Uitvaart, een uitgave van UitvaartMedia, is al 35 jaar hét onafhankelijke en toonaangevende vakblad voor uitvaartprofessionals. Het verschijnt 11 keer per jaar en geeft duiding aan trends en ontwikkelingen. Aangezien in Vakblad Uitvaart vrijwel alle competenties van het NaVU (Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg) aan bod komen heeft de NaVU PE-punten in categorie 1 toegekend: een jaarabonnement (11 nummers) is goed voor 11 punten (1 PE punt per editie), met een maximum van 15 punten per PE-periode van 3 jaar.

Reageer op dit artikel

Reacties:


23 november 2020 om 22:36

erik

Ja daar zat ie weer, Jan Jaap. Zijn stokpaardje is toch maar het gijzelen van overledenen door de mortuaria. Wanneer snappen ze nou eens dat de ziekenhuismortuaria ook kostendekkend moeten werken. Zijn verdienmodel, een goedkope uitvaart met de levering van alleen een kist en het ophalen van de overledene, komt op losse schroeven te staan (er komen steeds meer van deze jongens en kunnen straks Google niet meer betalen) en zoekt derhalve weer iets om tegen aan te pissen. De media zit ook verlegen om sensatienieuws en dan komt er een uitzending over wantoestanden in de uitvaartsector. Er is echter zoveel meer te vertellen. Pak de wantoestanden aan bij de bron en zorg voor eerlijke berichtgeving. De dame met haar verhaal over de thuisopbaring is niet maatgevend. Wat een slechte journalistiek. Volgens mij gaat Uitvaart 24 terrein verliezen, ik hoor JJP al niet meer over de aantallen, dus dat zegt al genoeg.


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE