Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuwe editie Vakblad Uitvaart met onder meer reactie op tv programma Radar

11/2020 – verschijning 24 november

donderdag 23 november 2020

Harde kritiek op uitvaartorganisaties, begin november in tv-programma Radar. Om de ‘ondoorzichtige wereld van de uitvaarten’ aan de kaak te stellen, zaten Uitvaart24 en de Consumentenbond bij Radar aan tafel. Vakblad Uitvaart sprak met onder andere de voorzitter van het Netwerk Uitvaartvernieuwers (‘superjammer dat er zo’n eenzijdig beeld van de branche wordt geschetst’) en de voorzitter van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU). Hij stuurde naar aanleiding van de opstelling van de Consumentenbond opnieuw een uitnodiging om zitting te nemen in het bestuur of raad van advies van de SKU.

Documentaire over rouwculturen

In het nieuwe nummer (verschijning 24 november) tevens aandacht voor de documentaire ‘Dealing with death’, over de contrasten in rouwculturen, die vorige week tijdens IDFA in première ging. Vijf jaar werd Anita van Loon, de projectleider van het Afscheidshuis in Amsterdam-Zuidoost, op de voet gevolgd. Vakblad Uitvaart sprak met haar.

Inhoud

Naast gebruikelijke rubrieken en columns van rouwdeskundige en uitvaartbegeleider Patty Duijn en bedrijfsadviseur Barend van de Kraats in het nieuwe nummer onder meer:

• RIVM: ‘Nauwelijks besmettingsclusters gesignaleerd binnen uitvaartbranche’
• Zorgvlied bestaat 150 jaar
• Hoe ziet de begraafplaats van de toekomst eruit?
• Grotere kans op rouwstoornis door corona
• Branchevereniging voor Herinneringsspecialisten
• De kracht van kleur en kleding
• Creativiteit gevraagd van inzenders én organisatoren DFA

Voor de volledige inhoud: https://uitvaartmedia.com/vakbladuitvaart/

Vakblad Uitvaart – PE Punten

Vakblad Uitvaart, een uitgave van UitvaartMedia, is al 35 jaar hét onafhankelijke en toonaangevende vakblad voor uitvaartprofessionals. Het verschijnt 11 keer per jaar en geeft duiding aan trends en ontwikkelingen. Aangezien in Vakblad Uitvaart vrijwel alle competenties van het NaVU (Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg) aan bod komen heeft de NaVU PE-punten in categorie 1 toegekend: een jaarabonnement (11 nummers) is goed voor 11 punten (1 PE punt per editie), met een maximum van 15 punten per PE-periode van 3 jaar.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder