Uitvaart Amsterdam Oost - Amstel uitvaarten

In het stadsdeel Amsterdam Oost is er één uitvaartonderneming die vaak wordt aanbevolen: Amstel Uitvaarten. Zij zijn gevestigd in Oost en zijn daar dan ook bijzonder goed bekend. Bovendien bevinden ze zich in de nabijheid van het OLVG-stadsziekenhuis en de Nieuwe Ooster, de bekende begraafplaats en crematorium. Vanuit hun thuisbasis nabij de Dappermarkt, streven de uitvaartbegeleiders van Amstel Uitvaarten ernaar om je te assisteren bij het organiseren van een waardig en liefdevol afscheid voor je dierbare. Ze staan onmiddellijk tot je dienst om de eerste benodigde zorg te verlenen en zullen daarna het gesprek met je aangaan over de gewenste invulling van de uitvaartceremonie.

Over Amstel Uitvaarten

Afscheid nemen van een dierbare is meestal één van de meest uitdagende periodes in je leven. We begrijpen dat dit een emotionele en veeleisende tijd is, en we zijn hier om je te begeleiden met zorg, respect en compassie. Wij geloven in het bieden van warmte en gastvrijheid, zodat jullie de rust kunnen vinden om je dierbare in alle intimiteit te herdenken.

Ons team van ervaren uitvaartbegeleiders staat klaar om je te ondersteunen tijdens dit hele proces. We zijn er om je te begeleiden, te adviseren en alle zorgen uit handen te nemen, zodat jij je kunt richten op het herdenken van je dierbare en het samen zijn met familie en vrienden. We begrijpen dat elk detail belangrijk is, en we zorgen ervoor dat alles zorgvuldig wordt gepland en uitgevoerd, met oog voor kwaliteit en respect.

Amstel Uitvaarten gaat verder dan alleen het organiseren van een crematie of begrafenis. We zijn er zowel op praktisch als emotioneel gebied. Ons doel is om jullie te helpen een afscheid te creëren dat troost biedt, mooie herinneringen oproept en helpt bij het begin van het rouwproces. We willen jullie tot steun zijn. Niet alleen tijdens de uitvaart, maar ook in de periode daarna. Onze nazorgdiensten staan klaar om te helpen bij het verwerken van jullie verlies, als daar behoefte aan is.

Samen zorgen we ervoor dat jouw dierbare een afscheid krijgt dat recht doet aan het leven dat hij of zij heeft geleefd.

Bel onze dienstdoende medewerker: 020-8204112

Amstel Uitvaarten

Medewerkers Amstel Uitvaarten

Van al onze medewerkers kunnen we zonder twijfel zeggen dat ze meevoelend en dienstverlenend, maar ook vlot en representatief zijn. Daarnaast heeft ieder ook nog zijn of haar eigen kwaliteiten of expertise. Maak kennis met het team van Amstel Uitvaarten.

Peter van Schaik – eigenaar van Amstel Uitvaarten

"Als klein jongetje was ik bang voor de dood. Om mijn angst te overwinnen schreef ik als 8-jarige een brief naar een uitvaartondernemer. Hij nodigde me uit voor een rondleiding in een crematorium. Die ervaring maakte diepe indruk op mij en was achteraf gezien het startpunt van alles wat ik in de uitvaartbranche ben gaan doen.

Na mijn studie Economie startte ik een informatieve website over alles wat met overlijden en uitvaarten te maken heeft: Uitvaart.nl. Alles over terminale zorg, uitvaartzorg en nazorg komt hier samen, zodat de bezoeker de mogelijkheid krijgt om zich goed voor te bereiden op het overlijden van een dierbare en het regelen van een uitvaart. Daarna volgden websites als Palliatievezorg.nl, Groeneuitvaart.nl, Condoleance.nl en Uitvaartbranche.nl.

In al die jaren bouwde ik een enorme hoeveelheid kennis op en heb ik veel inzicht verworven in wat er op het gebied van uitvaarten allemaal mogelijk is in Nederland. De stap om zelf uitvaarten te gaan verzorgen was bijna logisch. Sinds 2017 doe ik dat samen met mijn vrouw Viktoriya en een team van zeer ervaren uitvaartleiders door heel Nederland.

Mijn angst voor de dood heb ik om kunnen buigen naar iets positiefs: mensen bijstaan in een periode van rouw en verdriet en hen ontzorgen. Waarbij de econoom in mij altijd zal blijven zoeken naar de best mogelijke uitvaart voor ieder budget."

Bel me gerust met je vragen: 020-8204112

Viktoriya van Schaik - administratie & financiën

"Het internet heeft Peter op mijn pad gebracht en daarmee ook de uitvaartonderneming en de website Uitvaart.nl. We zijn getrouwd en hebben samen drie zonen. Naast mijn mooie gezin ben ik ook werkzaam binnen Amstel Uitvaarten.

Ik werk graag op de achtergrond en doe de administratie en de financiën. Het verdriet van mensen vind ik lastig, maar op deze manier kan ik toch veel voor ze betekenen: ik maak offertes, begrotingen en eindnota’s en ben altijd op zoek naar de best mogelijke prijzen voor onze families. Zonder in te leveren op kwaliteit, want daar staan we voor!

Daarnaast help ik families regelmatig op taalgebied. Ik kom oorspronkelijk uit de Oekraïne en heb daar Engelse Taal- en Letterkunde gestudeerd. Ik spreek vloeiend Nederlands, maar dus ook Engels, Russisch en Oekraïens. Voor mensen die dit als moedertaal hebben is het fijn om in hun eigen taal hun verhaal te kunnen doen."

Juanita Konijn – uitvaartbegeleidster

"Ik vind het belangrijk om nabestaanden met liefde en aandacht te ontzorgen. Dit doe ik door praktische en organisatorische zaken uit handen te nemen. Kernwaarden in mijn werk zijn transparantie, eerlijkheid en echtheid. Mijn doel is altijd dat ik een uitvaart met een persoonlijk tintje verzorg voor de familie die achterblijft. Zodat hun dierbare in liefdevolle herinnering mag blijven voortbestaan.

De naam Juanita verraadt dat ik Spaanse roots heb. Naast Nederlands spreek ik vloeiend Spaans en Engels, maar ook Frans en Duits. Handig in een wereldstad als Amsterdam!"

Thomas Ritmeester – uitvaartbegeleider

"Het is iedere keer een korte, maar heel belangrijke periode dat ik families mag begeleiden. Daarom is het mijn doel om de uitvaart zo passend mogelijk en goed te regelen., zodat de familie de ruimte heeft om bezig te zijn met waar het écht om gaat: goed afscheid nemen. Als uitvaartbegeleider doe ik dit door goed te luisteren, te verbinden en helder te communiceren. Door mijn jarenlange ervaring weet ik dat veel mensen niet meer zitten te wachten op een ‘stoffige’ begeleider in een zwart pak en een hoge hoed. Ik ben blij dat ik hierin een frisse, persoonlijke en professionele stijl heb ontwikkeld die bijdraagt aan een goede start van het rouwproces van mensen."

Jack – uitvaartbegeleider

"Met een achtergrond in de hospitality en een groot gevoel voor gastvrijheid en dienstbaarheid ben ik voornamelijk in de Randstad inzetbaar. Ik volgde mijn opleiding tot uitvaartbegeleider aan de Après La Vie Academie en ben specialist in maatwerk. Ik verzorg met alle liefde een persoonlijk en intiem afscheidsmoment, maar net zo goed een groot uitvaartevenement. Ieder afscheid is uniek, maar bij altijd staat het ontzorgen van de familie voorop."

Mr. Willem van der Putten – jurist

"Soms brengt een uitvaart moeilijke juridische vragen met zich mee. Ik help particulieren, bedrijven, instellingen, overheden en notariaten met adviezen en gerechtelijke procedures op dit vlak. Met mijn specialisatie in het lijkbezorgingsrecht en bestuursrecht kan ik nabestaanden meer duidelijkheid geven over de mogelijkheden die ze hebben. Want daar ga ik altijd voor: hoe kan het wél?"

Mr. Willem van der Putten staat Amstel Uitvaarten en haar families bij met juridisch advies. Voor al je vragen over recht en de regels rondom begraven en cremeren in Amsterdam kun je bij hem terecht.

Sander van der Meer – digital afterlife expert

"Naast de fysieke en financiële nalatenschap hebben veel mensen tegenwoordig ook een digitale nalatenschap. Hoe ga je om met alle informatie die er over je dierbare online staat? Ik ben docent bij Docendo Uitvaartopleidingen en ik geef landelijke presentaties over digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data."

Heb je lastige kwestie of een vraag aan Sander? Amstel Uitvaarten is partner van Digital Life Agency. De families die wij begeleiden mogen een beroep doen op zijn uitgebreide kennis van zaken.

Rob Bruntink – palliatieve zorg en levenseindezorg

"Er is nog steeds te weinig bekend over alle mogelijkheden en onmogelijkheden met betrekking tot palliatieve zorg en hoe om te gaan met een naderend levenseinde. Als hoofdredacteur van Pallium en binnen mijn Bureau MORBidee zorg ik ervoor dat we makkelijker over de dood kunnen praten. Ik heb diverse materialen ontwikkeld die daarbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan gesprekshulpjes en boekjes. Want de dood is uiteindelijk doodnormaal."

Vooraf kennismaken

Bij leven een gesprek over je uitvaartwensen voeren? Natuurlijk! Want dat geeft veel rust. Bij Amstel Uitvaarten is een voorgesprek heel gewoon. Je bent van harte welkom. Bel 020-8204112 om een afspraak te maken.

Amstel uitvaarten en reviews

Waarom Amstel Uitvaarten?

Amsterdammers voor Amsterdammers

Wij zijn er binnen 24 uur

Bij Amstel Uitvaarten zorgen we ervoor dat je snel geholpen wordt. Want tijd is een belangrijke factor in deze moeilijke periode. Kies je voor persoonlijke begeleiding? Dan komt er altijd binnen 24 uur een uitvaartleider bij je thuis.

Eén aanspreekpunt

Persoonlijk contact vinden wij heel belangrijk. Daarom heb je vanaf het eerste gesprek tot de nazit in de koffiekamer altijd te maken met dezelfde uitvaartleider. Hier kun je sowieso op terugvallen.

Snel inzicht: wat kost de uitvaart?

Wij staan voor financiële transparantie. Daarom ontvang je binnen 24 uur na het gesprek met onze uitvaartleider een heldere kostenbegroting. Op die manier voorkomen we vervelende financiële verrassingen achteraf en geven we je snel inzicht in de uitvaartkosten.

Jouw wensen tellen

We zijn een onafhankelijke uitvaartonderneming en niet gebonden aan een specifieke uitvaartverzekeraar. Ga niet zomaar akkoord met een locatie, maar kies voor het crematorium of de begraafplaats waar jij je goed bij voelt. Onze uitvaartleider informeert en adviseert je zonder druk of commercieel belang.

Scherpe tarieven

Zelfs binnen de regio Amsterdam zijn er grote prijsverschillen te vinden. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies waar de gunstigste tarieven gelden, zodat je nooit onnodig veel betaalt.

Iedereen is welkom

Het maakt niet uit welke verzekering je hebt. Amstel Uitvaarten kan voor iedereen een mooie crematie of begrafenis verzorgen. Heb je geen verzekering? Ook dan ben je welkom. Wij sluiten niemand uit.

Amstel Uitvaarten en openingstijden

De dood houdt geen rekening met kantooruren. Daar zijn wij helemaal op ingesteld. Je kunt ons 24 uur per dag telefonisch bereiken. Er is altijd een dienstdoende medewerker die jou te woord kan staan en het eerste regelwerk in gang kan zetten. In geval van een overlijden kun je ook 's nachts bellen. Het beste kun je dan bellen nadat een arts het overlijden van je dierbare officieel heeft vastgesteld en de overlijdenspapieren heeft getekend.

24 uur per dag bereikbaar

Eventueel kun je vooraf ons intakeformulier invullen. Dit voorkomt dat je op moeilijk moment, bv midden in de nacht of kort na het overlijden, lang aan de telefoon moet zitten voor het doorgeven van alle noodzakelijke gegevens.

Uitvaartlocaties in Amsterdam Oost - De Nieuwe Ooster

Amsterdam Oost kent één uitvaartlocatie: De Nieuwe Ooster aan de Kruislaan 126 in de Watergraafsmeer. Hier zijn een rouwcentrum, een begraafplaats, een crematorium en een gedenkpark gevestigd.

Het is een modern uitvaartcentrum met fijne faciliteiten voor familie- en condoleancebezoeken. Zo is rouwbezoek bijvoorbeeld zowel overdag als 's avonds mogelijk. Ook als de begrafenis of crematie ergens anders plaatsvindt, kun je gebruikmaken van het uitvaartcentrum bij de Nieuwe Ooster.

De begraafplaats is de grootste van Amsterdam en er is zowel een grote als een kleine aula. De grote Jan Leupen Aula heeft een heel bijzonder element: na de plechtigheid kun je ervoor kiezen dat de kist opstijgt naar de eerste verdieping, waar de ovenruimte is. Maar er is ook een intieme familie-aula voor kleinere gezelschappen die uitstekend geschikt is voor informele plechtigheden en waar borrelen en herinneringen ophalen rond de kist mogelijk is.

De Nieuwe Ooster is uniek in Nederland met het eerste volwaardige uitvaartgebouw voor moslims. Het heeft speciale faciliteiten voor islamitische begrafenisrituelen. Zo is er een overdekte bewassingsruimte en een speciaal grafvak voor islamitische graven in de zuidwestelijke hoek van de begraafplaats. Amstel Uitvaarten helpt je graag. Bel: 020-8204112

Meer over de Nieuwe Ooster

Over Amsterdam Oost

Stadsdeel Amsterdam-Oost is een dynamisch stukje Amsterdam, gelegen in het oostelijke deel van de stad. Het omvat diverse levendige wijken, zoals Indische Buurt, Oostelijk Havengebied en Watergraafsmeer. Amsterdam-Oost staat bekend om zijn culturele diversiteit, met een mix van verschillende etnische achtergronden en een levendige straatcultuur. Ook vind je er bekende bezienswaardigheden, zoals het Tropenmuseum, dierentuin Artis en de Dappermarkt.

De medewerkers van Amstel Uitvaarten begrijpen dat een waardig afscheid belangrijk is, ongeacht in welke buurt van Amsterdam je woont. Hun toewijding strekt zich uit over alle hoeken van deze prachtige stad: van het historische Watergraafsmeer tot het bruisende IJburg. Ze verzorgen persoonlijke en respectvolle uitvaartdiensten voor de inwoners van alle buurten en wijken zoals Amsteldorp, Betondorp, Don Bosco en Frankendael.

Amsterdam-Oost is de thuisbasis van Amstel Uitvaarten, een eigentijdse Amsterdamse uitvaartonderneming gelegen op een steenworp afstand van het stadsziekenhuis OLVG en de gemeentelijke begraafplaats, het crematorium en gedenkpark de Nieuwe Ooster.

Inwoners van onder meer IJburg, Jeruzalem, Julianapark en Middenmeer maken graag gebruik van de faciliteiten die de Nieuwe Ooster biedt. Amstel Uitvaarten heeft daar ook hele goede en fijne ervaringen mee.

Amstel Uitvaarten staat voor je klaar om te helpen bij het vormgeven van een afscheid dat recht doet aan de persoonlijkheid en het levensverhaal van de overledene. Ook in de wijken Transvaalbuurt, de Oostpoort, Weesperzijde en Zeeburgereiland komen zij naar je toe om de wensen rondom een uitvaart te bespreken. Samen creëren jullie een gedenkwaardige en betekenisvolle uitvaart die de herinnering aan je dierbare levend houdt.

Amsterdam Uitvaarten

Kom je uit Amsterdam Oost? Heb je warme herinneringen aan dit stadsdeel? Of hou je gewoon van het unieke gemixte karakter van de wijk? Weet dan dat Amstel Uitvaarten hier haar thuisbasis heeft en er unieke, persoonlijke uitvaarten organiseert.

Zo kun je natuurlijk kiezen voor een uitvaart bij begraafplaats, crematorium en gedenkpark De Nieuwe Ooster. Maar een heel bijzonder afscheid organiseren in Artis is net zo goed mogelijk. Wil je meer weten over de verschillende opties en locaties? Bel dan even, geen vraag is te gek: 020-8204112

Een uitvaart regelen in Amsterdam

Veelgestelde vragen

Wat is een goede uitvaartondernemer in Amsterdam Oost?

Een goede uitvaartondernemer in Amsterdam Oost is Amstel Uitvaarten. Hier staat persoonlijke begeleiding centraal. Ze zijn elke dag (24/7) beschikbaar en bieden één aanspreekpunt gedurende de hele periode naar de uitvaart toe. Jouw wensen in combinatie met totale financiële transparantie zijn daarbij heel erg belangrijk. Met een ervaren team zorgen ze voor een passend afscheid. Bel 020-8204112.

Wat is een bijzondere locatie voor een uitvaart in Amsterdam?

In Amsterdam zijn veel unieke uitvaartlocaties te vinden. Zo kun je een afscheidsdienst organiseren in historische dierentuin Artis of in het openluchttheater van het Vondelpark. Maar ook de evenementenlocaties Amstelkerk en landhuis Buitenplaats Wester-Amstel zijn bijzondere plaatsen om afscheid te nemen van een dierbare.

Mag ik een overledene in het buitenland laten begraven?

Ja, dat mag zeker. Amstel Uitvaarten helpt je graag. Zij hebben veel ervaring met het internationaal vervoer van overledenen naar het buitenland zoals Curaçao en Suriname. Maar ook binnen Europa en naar alle andere landen daarbuiten regelen ze het vervoer. Amstel Uitvaarten werkt samen met ambassades, consulaten, Schiphol en andere gespecialiseerde bedrijven. De kosten hiervan verschillen per land, maar zijn ook afhankelijk van het gewicht van de overledene en of er ook nog een afscheid in Nederland plaats zal vinden. Bel gerust voor meer info: 020-8204112.

Kan iemand die in het buitenland is overleden in Nederland worden begraven of gecremeerd?

Ja dat kan. Als een familielid in het buitenland overlijdt tijdens een vakantie, neem dan contact op met de alarmcentrale van de ANWB en je reisverzekering. Om de overledene naar Nederland te kunnen vervoeren, wordt gevraagd welke uitvaartonderneming de uitvaart in Nederland zal verzorgen. Een onderneming die hier veel ervaring mee heeft is Amstel Uitvaarten. Zij zullen je dierbare ophalen vanaf het moment dat deze op Schiphol aankomt en daarna overbrengen naar de locatie waar je de overledene wenst op te baren. Het telefoonnummer van Amstel Uitvaarten is 020-8204112.

Waar kan ik een islamitische uitvaart regelen in Amsterdam?

Amstel Uitvaarten kan een islamitische uitvaart bij de Nieuwe Ooster verzorgen. Hier staat een speciaal uitvaartgebouw voor moslims in Nederland. Er is ruimte voor alle islamitische rituelen en er is een overdekte bewassingsruimte. In de zuidwestelijke hoek van de begraafplaats liggen de islamitische graven.

Bel Amstel Uitvaarten. 088 - 848 82 27