nieuws

Facultatieve
Sponsors

Helderse Volksuniversiteit en verpleeg-en verzorgingshuizen gaan themabijeenkomsten organiseren samen met Afscheidshuis de Vlindertuin

7 mei 2012

Uitvaartonderneming ‘Afscheidshuis de Vlindertuin’ start in het nieuwe schoolseizoen 2012-2013 met het geven van 5 themabijeenkomsten voor de Helderse Volksuniversiteit te Den Helder. In mei 2012 komen de Zorg- en verpleeghuizen al aan de beurt.

Ds.drs. Nicoline Letteboer en Gerard Haisma gaan binnenkort en later medio september 2012 starten met het geven van thema bijeenkomsten welke te maken hebben met het voor velen “grijze gebied” binnen de uitvaartbranche.
Zij zullen de volgende thema’s gaan behandelen;
Zorg rondom het levens einde,
Zelfbeschikking rondom het levenseinde en uitvaart,
Verzekeringen en financiën bij overlijden,
Afscheids- en uitvaartrituelen
Rouw op je dak.

Met name in Den Helder en directe omgeving hebben veel mensen een niet altijd juist beeld over de mogelijkheden rondom het overlijden van een dierbare.
Om essentiële zaken transparant te maken is gekozen om in Verpleeg- en verzorgingshuizen en via de Helderse Volksuniversiteit deze thema bijeenkomsten te gaan organiseren.

Ook netwerkorganisaties, ouderenbonden, mantelzorgorganisaties kunnen gebruik maken van de expertise welke uitvaartonderneming Afscheidshuis de Vlindertuin’ wil uitdragen.

Ds.drs.Nicoline Letteboer verzorgt sinds jaar en dag uitvaarten voor verschillende uitvaart ondernemingen in het gehele land en nu ook voor het Afscheidshuis de Vlindertuin.
“Wat mij in het Afscheidshuis de Vlindertuin zo aanspreekt is de persoonlijke sfeer en betrokkenheid van de medewerkers naar de nabestaande toe. Het is noodzakelijk dat mensen weten wat voor mogelijkheden er zijn, vandaar deze speciale thema bijeenkomsten”.

Daarnaast is het volgens directeur Gerard Haisma nodig om bij de mensen helderheid te geven over de transparante wijze van werken door een uitvaartonderneming. “Mensen willen weten waarvoor zij betalen en niet onaangenaam worden verrast door een factuur welke op de deurmat ligt, enkele weken na de uitvaart. Wij gaan persoonlijk bij de mensen langs en bespreken op een transparante wijze vooraf alle financiële zaken.”

Meer weten neem dan contact op met;info@afscheidshuisdevlindertuin.nl

Reageer op dit artikel

Reacties:


22 juni 2018 om 19:54

Simone Bijl - Orba

Het zou fijn zijn als dhr Haisma eens opheldering zou willen geven over de verhalen die over hem te ronde gaan aan de Costa Blanca over hem en zijn ex vrouw aangezien er steeds meer slachtoffers van oplichting zich melden. Verder heb ik bij onderzoek in het register voor Dominees in Nederland niemand kunnen vinden die Ds.drs. Letteboer heet? Vragen vragen vragen en dat terwijl dhr Haisma en zijn voormalige ega zo van transparantie en helderheid houden. Wanneer krijgen al die mensen hun centjes terug?


19 mei 2012 om 17:31

Gerard Haisma

Geachte heer Ad van den Broek,
Helaas heb ik niet uw e-mail adres ontvangen. Misschien kunt u ons nogmaals via de website www.afscheidshuisdevlindertuin.nl mailen.
Wij zullen dan alle informatie naar u toezenden.
vr.groeten, Afscheidshuis de Vlindertuin.


9 mei 2012 om 13:47

a.h.van den Broek

Geachte mevrouw,
ik vond deze informatie per toeval.Graag wilde ik meer weten over deze cursus. is het nog mogelijk om in te schrijven en op welke dagen tijden vinden de bijeenkomsten plaats. ook de prijs wilde ik graag weten. op de site van de volksuniversiteit Den helder kon ik geen informatie vinden
Vriendelijke groet
Ad van den Broek
Den helder


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE