nieuws

Facultatieve
Sponsors

Helderse Volksuniversiteit en verpleeg-en verzorgingshuizen gaan themabijeenkomsten organiseren samen met Afscheidshuis de Vlindertuin

7 mei 2012

Uitvaartonderneming ‘Afscheidshuis de Vlindertuin’ start in het nieuwe schoolseizoen 2012-2013 met het geven van 5 themabijeenkomsten voor de Helderse Volksuniversiteit te Den Helder. In mei 2012 komen de Zorg- en verpleeghuizen al aan de beurt.

Ds.drs. Nicoline Letteboer en Gerard Haisma gaan binnenkort en later medio september 2012 starten met het geven van thema bijeenkomsten welke te maken hebben met het voor velen “grijze gebied” binnen de uitvaartbranche.
Zij zullen de volgende thema’s gaan behandelen;
Zorg rondom het levens einde,
Zelfbeschikking rondom het levenseinde en uitvaart,
Verzekeringen en financiën bij overlijden,
Afscheids- en uitvaartrituelen
Rouw op je dak.

Met name in Den Helder en directe omgeving hebben veel mensen een niet altijd juist beeld over de mogelijkheden rondom het overlijden van een dierbare.
Om essentiële zaken transparant te maken is gekozen om in Verpleeg- en verzorgingshuizen en via de Helderse Volksuniversiteit deze thema bijeenkomsten te gaan organiseren.

Ook netwerkorganisaties, ouderenbonden, mantelzorgorganisaties kunnen gebruik maken van de expertise welke uitvaartonderneming Afscheidshuis de Vlindertuin’ wil uitdragen.

Ds.drs.Nicoline Letteboer verzorgt sinds jaar en dag uitvaarten voor verschillende uitvaart ondernemingen in het gehele land en nu ook voor het Afscheidshuis de Vlindertuin.
“Wat mij in het Afscheidshuis de Vlindertuin zo aanspreekt is de persoonlijke sfeer en betrokkenheid van de medewerkers naar de nabestaande toe. Het is noodzakelijk dat mensen weten wat voor mogelijkheden er zijn, vandaar deze speciale thema bijeenkomsten”.

Daarnaast is het volgens directeur Gerard Haisma nodig om bij de mensen helderheid te geven over de transparante wijze van werken door een uitvaartonderneming. “Mensen willen weten waarvoor zij betalen en niet onaangenaam worden verrast door een factuur welke op de deurmat ligt, enkele weken na de uitvaart. Wij gaan persoonlijk bij de mensen langs en bespreken op een transparante wijze vooraf alle financiële zaken.”

Meer weten neem dan contact op met;info@afscheidshuisdevlindertuin.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >