nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematorium Hoogezand-Sappemeer stap dichter bij

3 november 2015

De kans dat uitvaartorganisatie Monuta een crematorium mag bouwen aan de Kielsterachterweg in Hoogezand-Sappemeer is weer een stuk groter geworden. Het college van Hoogezand-Sappemeer heeft namelijk besloten dat het gaat meewerken aan de plannen van Monuta, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De gemeente vindt het belangrijk dat er een plek komt in de eigen gemeente waar overledenen gecremeerd kunnen worden. Daarnaast is het college ook erg enthousiast over de werkgelegenheid die het crematorium met zich mee brengt. Er is onderzoek gedaan naar alle bezwaren van omwonenden en volkstuinders die vrezen voor as op hun groenten. Deze onderzoeken hebben uitgewezen dat het crematorium geen overlast zal veroorzaken. Om de tuinders wat tegemoet te komen moet er een wal komen tussen de volkstuinen en het strooiveld bij het crematorium.

Een definitief oordeel over de komst van het crematorium wordt verwacht op 30 november als de gemeenteraad stemt over het plan. De raad wordt dan gevraagd om een principe uitspraak te doen waarna bij een positieve stemming de grond verkocht kan worden aan Monuta, zo meldt het Dagblad van het Noorden.

Reageer op dit artikel

Reacties:


18 november 2015 om 16:16

Irene

Ik vind het heel jammer dat het crematorium niet zal komen nabij het Drevenbos. Dit zou een prachtige locatie zijn en niemand zal hinder ondervinden al denken de mensen woonachtig in de Dreven daar anders over. Misschien hebben ze deze informatie nooit gelezen?

Mensen vragen zich soms af waarom ze geen rook zien komen uit een schoorsteen boven het crematorium. Dat heeft te maken met de techniek die tegenwoordig verwerkt is in de ovens. Ze zijn van het juiste formaat, hebben een naverbrandingsruimte en de besturingsprogramma’s zijn zo geschreven dat de verbranding geheel rook- en reukloos verloopt. Daarnaast zijn moderne crematoria tevens uitgerust met filters, waardoor ook al het stof volledig wordt opgevangen. Deze filters zorgen er ook voor dat crematoria tegenwoordig voldoen aan alle strenge milieuvoorschriften.
(Bron: uitvaart.nl)

En de as.. Ach ja, de mensen zwemmen ook in zee, wandelen door het bos of over het strand en denken er dan toch ook niet aan hoeveel mensen daar uitgestrooid zullen zijn?


Uw reactie op dit artikel

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn