Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Crematorium Hoogezand-Sappemeer stap dichter bij

donderdag 3 november 2015

De kans dat uitvaartorganisatie Monuta een crematorium mag bouwen aan de Kielsterachterweg in Hoogezand-Sappemeer is weer een stuk groter geworden. Het college van Hoogezand-Sappemeer heeft namelijk besloten dat het gaat meewerken aan de plannen van Monuta, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De gemeente vindt het belangrijk dat er een plek komt in de eigen gemeente waar overledenen gecremeerd kunnen worden. Daarnaast is het college ook erg enthousiast over de werkgelegenheid die het crematorium met zich mee brengt. Er is onderzoek gedaan naar alle bezwaren van omwonenden en volkstuinders die vrezen voor as op hun groenten. Deze onderzoeken hebben uitgewezen dat het crematorium geen overlast zal veroorzaken. Om de tuinders wat tegemoet te komen moet er een wal komen tussen de volkstuinen en het strooiveld bij het crematorium.

Een definitief oordeel over de komst van het crematorium wordt verwacht op 30 november als de gemeenteraad stemt over het plan. De raad wordt dan gevraagd om een principe uitspraak te doen waarna bij een positieve stemming de grond verkocht kan worden aan Monuta, zo meldt het Dagblad van het Noorden.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder