nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuwe website Uitvaartkaart.be zet Belgische uitvaartbranche op de kaart!

17 oktober 2007


Uitvaart.Com lanceert vandaag Uitvaartkaart.be, een op Google Maps gebaseerde website waar alle Belgische uitvaartondernemers en toeleveranciers (geo)grafisch worden gepresenteerd.
Een dergelijke, op Google Maps gebaseerde toepassing wordt ook wel Google mash-up genoemd. Met Uitvaartkaart.be kunnen bezoekers eenvoudig zien hoe crematoria, uitvaartcentra, mortuaria e.d. over België verspreid zijn. Vermelding voor Belgische uitvaartbedrijven en toeleveranciers is kosteloos. De enige voorwaarde is dat geïnteresseerde bedrijven een vestigingsadres in België dienen te hebben.

In eerste instantie is Uitvaartkaart.be alleen Vlaamstalig. Bij voldoende interesse zal de site ook in het Frans worden aangeboden. Bedrijven die in aanmerking willen komen voor vermelding op Uitvaartkaart.be kunnen zichzelf kosteloos opgeven. Bezoekers kunnen per categorie bekijken waar de bedrijven binnen de gekozen categorie gevestigd zijn. Zo kan bij voorbeeld de geografische spreiding van crematoria inzichtelijk worden gemaakt. De site bevat nu nog geen bedrijven omdat er geen goede database met adressen van Belgische uitvaartondernemers en toeleveranciers voor hande is. Echter, we hopen dat bedrijven zich op grote schaal zullen aanmelden, juist omdat het kosteloos is.

Inzoomen tot op detailniveau
De kaart van België waarop de zoekresultaten worden gepresenteerd is er in 3 varianten: als kaart, als luchtfoto of als combinatie van beide. Met een schuifje kan worden ingezoomd tot op detailniveau. De dienst maakt gebruik van Google's geolocatie service die een feitelijke adres, (dus straatnaam, huisnummer, woonplaats) vertaalt naar een plek op de kaart. In incidentele gevallen kan het voorkomen dat de plek op de kaart zoals bepaald door Google niet 100% overeenkomt met de werkelijkheid, bij voorbeeld in het geval van een crematorium met lange oprijlaan. Helaas is daar nog niets aan te doen. De verwachting is wel dat Google haar kaarten en geolocatie service steeds verder zal verfijnen.

Nieuwe initiatieven
Uitvaartkaart.be is de vierde uit een serie van 15 nieuwe websites waar Uitvaart.Com op dit moment aan werkt. Eerder dit jaar lanceerde Uitvaart.Com de internetsite Uitvaartkaart.nl, een zelfde soort site gericht op Nederland en de websites Condolences.eu, Uitvaartsite.nl.

Tot slot, bent u een in België gevestigde uitvaartondernemer, beheert u een crematorium, funerarium of begraafplaats of bent toeleverancier van kisten, urnen, drukwerk e.d. en wilt u kosteloos vermeld worden op Uitvaartkaart.be, dan kun u zich kosteloos aanmelden.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE