Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuwe uitspraken Ombudsman Uitvaart

donderdag 3 november 2011

De Ombudsman heeft twee nieuwe uitspraken gedaan. In een van de zaken zijn de klachten van de nabestaanden gegrond verklaard. De andere zaak is gecompliceerder omdat de moeder van een overleden zoon klaagt namens de broer van de overledene die opdrachtgever van de uitvaart was.

Klacht 2011-25 waarbij de moeder van een overleden zoon klaagt namens de broer van de overledene die de opdrachtgever van de uitvaart was. Soms echter klaagt de gemachtigde in haar rol van moeder van de overledene. Dit compliceert de beoordeling van de klacht en daardoor moeten sommige klachten ook worden afgewezen. Een gemachtigde kan alleen klachten van de opdrachtgever naar voren brengen. De uitvaartondernemer gaat zeer gedetailleerd in op alle klachten en zorgt voor verklaringen van verschillende personen. De gemachtigde gaat hier niet op in, wat ertoe leidt dat veel klachten daardoor niet voldoende aannemelijk zijn en worden afgewezen.

Klacht 2011-29 gaat over een aantal verschillende klachten die gegrond worden verklaard. Voor verminderde dienstverlening wordt een vergoeding toegekend. In dit geval was een zaal gehuurd die ook voor studiedagen en vergaderingen kon worden gehuurd. Daarbij kon dan ook een geluidsinstallatie worden gehuurd. Deze geluidsinstallatie deed het niet bij de afscheidsdienst. De uitvaartondernemer heeft er veel aan gedaan om de installatie te controleren, tot zelfs vijf minuten voor aanvang van de dienst. Er was echter geen reservemicrofoon. De uitvaartondernemer moet echter instaan voor anderen waarvan hij gebruik maakt bij het uitvoeren van zijn opdracht. De uitvaartondernemer kan dus worden aangesproken voor de mankementen aan de microfoon en geluidsinstallatie.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder