nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuwe directeur uitvaartverzorging bij DELA

1 mei 2007


Per 1 mei is Joris Huizinga (44) in dienst getreden als de nieuwe directeur uitvaartverzorging van DELA. Hiervoor was Huizinga als hoofd Rampenbeheersing lid van de Korpsleiding van Brandweer Amsterdam.

DELA is blij met de komst van Joris Huizinga vanwege zijn brede achtergrond en ervaring met vernieuwingsprocessen. Zijn brede maatschappelijke oriëntatie zal nieuwe impulsen geven aan de verdere ontwikkeling van DELA.
Joris Huizinga: “Ik ben trots om bij Nederlands grootste uitvaartorganisatie en tevens marktleider aan de slag te gaan. DELA is de laatste jaren sterk gegroeid en ik zie het als een uitdaging deze groei verder uit te kristalliseren. Daarnaast is DELA innovatief, iets wat ik zelf ook hoog in het vaandel heb staan. De verbreding van de dienstverlening met nieuwe initiatieven als nazorgdienstverlening is een goed voorbeeld van deze innovatie. Maar ook de nieuwe kleurrijke crematoria en uitvaartcentra laten zien dat ik bij een organisatie kom te werken die niet stil zit. DELA kijkt vooruit en dat past bij mij.”


Kort CV:
Joris R.L. Huizinga werd in 1962 geboren te Bergen op Zoom. Na het Gymnasium aldaar volgde hij de HEAO te Breda.
Na enkele jaren werkzaam geweest te zijn binnen de afdeling Personeel & Organisatie van een producent van krantenpapier in Renkum (Gld.) trad hij in 1988 in dienst van de KLM. Daar was hij werkzaam in diverse P&O-functies, plaatselijk als hoofd P&O van KLM Arbo Services.
In die rol en later als lid van de directie van KLM Arbo Services BV is Huizinga nauw betrokken geweest bij het verzelfstandigingstraject van deze arbodienst. Verder was hij daar in 1999 één van de initiatiefnemers tot -en verantwoordelijk voor- de ontwikkeling van het Medisch Onderzoek Vliegramp Bijlmermeer.
Sinds 2001 was Joris Huizinga als hoofd Rampenbeheersing lid van de Korpsleiding van Brandweer Amsterdam.

Over DELA
Ruim 100 vestigingen, zo’n 1.000 medewerkers en 3 miljoen verzekerden maken de coöperatieve ledenorganisatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al 70 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA heeft het Keurmerk Uitvaartwezen en na een recent vergelijkend onderzoek van de Consumentenbond kwam de Natura uitvaartverzekering van DELA als beste uit de bus.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE