nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuwe aula in Harkema geopend

16 april 2012


Zaterdagochtend werd in Harkema een geheel nieuwe aula geopend door de begrafenisvereniging Memento Mori. Het oude gebouw, ruim zestig jaar oud, voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd.

Het gebouw, wat onder andere dienst had gedaan als onderkomen voor het hervormd kerkelijk jeugdwerk, gymlokaal, kleuterschool, handenarbeidlokaal en bioscoop, werd vorig jaar geheel gesloopt. Daarna werd er een compleet nieuwe aula gebouwd, en dat geheel door de plaatselijke gemeenschap, zo benadrukte wethouder Marten van der Veen van de gemeente Achtkarspelen in zijn speech.

Namens de Friese Uitvaartfederatie overhandigde Otte Akkerman een oorkonde. Daarna nam Albert Berends van Nardus het woord. Hij prees de gemeenschap en was eigenlijk een beetje jaloers dat in zijn woonplaats Leek niet net zo´n mooie faciliteit stond.
Daarna was het woord aan bode Foekje Roorda. Zij mocht het gebouw openen en deed dit door een lint door te knippen. Alle aanwezigen mochten daarna het gebouw bekijken. Tot 16.00 uur was daartoe gelegenheid. Naar schatting zijn er ruim 500 bezoekers geweest. Het bestuur kijkt dan ook terug op een geslaagde dag.

In het gebouw zijn twee opbaarruimtes, een verzorgingsruimte, een familiekamer en een uitvaartzaal. Het gebouw is zo ingericht, dat de familie van een opgebaarde een sleutel kan krijgen, zodat men zelf kan bepalen wanneer en hoe men naar de aula gaat. De rest van het gebouw wordt dan afgesloten.

Voor meer informatie over Memento Mori Harkema, zie http://www.mementomoriharkema.nl
Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >