nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw platform om uitvaart vast te leggen

14 mei 2019

Beter voorbereid op uitvaart dankzij nieuwe platform meegeven.nl. Meegeven.nl biedt iedereen de mogelijkheid om op één plek alles rondom een overlijden en de uitvaart vast te leggen. En het kost je niets!

Het platform meegeven.nl is een initiatief van SNS in samenwerking met journalist Marieke Henselmans. Zij schreef over het regelen van de uitvaart het boek ‘Laat je niet kisten door de commercie’. Daarbij viel het haar vooral op dat uitvaartondernemers veel zorgen uit handen nemen, maar daarbij soms ook fors rekenen. ,,Maar wie zelf op tijd nadenkt over de laatste wensen, een beetje op tijd wat zaken op een rij zet en wat aanbieders vergelijkt kan zo makkelijk duizenden euro’s besparen. En de uitvaart wordt daar écht niet saaier van. Eerder nóg persoonlijker”, aldus Henselmans.

Om je een handje te helpen bij het vastleggen van je wensen rondom je uitvaart, zat er bij ‘Laat je niet kisten’ ook een praktisch werkboek. Dit is nu vertaald naar het platform meegeven.nl

Wie dat wil kan daar veilig en privé een zogeheten Nabestaandenplan invullen. Daarin staat niet alleen wat de wensen zijn maar ook praktische zaken, zoals welke verzekeraar, polisnummers, abonnementen. Henselmans: ,,Met alle gegevens die je vooraf meegeeft maak je het voor nabestaanden tien keer makkelijker om zaken goed af te wikkelen”.

Mocht je op zoek zijn naar informatie rondom een overlijden dan zijn er ook checklists en tips & tricks te vinden met informatie over wat te doen op de dag van overlijden, de periode in aanloop naar de uitvaart en als de uitvaart achter de rug is.

SNS hoopt met het platform op belangrijke momenten een verschil te kunnen maken, zonder direct iets te verkopen. Het betreft een proef die in eerste instantie loopt tot september 2019.

Kijk voor meer informatie of om je eigen afscheid vast te leggen op meegeven.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn