nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw op Uitvaartbranche.nl: Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau B.V.

Deskundig en zeer ervaren in het verrichten van obducties - Onderzoek bij twijfel over de doodsoorzaak in samenwerking met Frank van de Goot

9 november 2022


Heeft u twijfels over de doodsoorzaak van een dierbare? Of bent u het niet eens met een eerder verricht onderzoek?

Het is voor particulieren mogelijk om door het NFO (her)onderzoek te laten verrichten naar de doodsoorzaak van een dierbare. De obductie, ook wel autopsie of lijkschouwing genoemd, wordt verricht door Nederlands bekendste arts en patholoog dr. Frank van de Goot

Het onderzoek bestaat uit een uitwendige en inwendige schouw en eventueel (aanvullend) toxicologisch onderzoek. Hierbij wordt elk aspect van het lichaam onderzocht teneinde inzicht te krijgen in letsels of aandoeningen, om zodoende te trachten de doodsoorzaak te kunnen vaststellen.


De mogelijkheden:

1: Uitwendige schouw met beperkt.
Specifiek onderzoek naar gebruik van de meest voorkomende drugs.

2: Obductie zonder aanvullende onderzoeken.
Beperkte toxicologie, geen microscopie en indien mogelijk beperkt neuropathologie.

3: Uitgebreide obductie met aanvullende onderzoeken.
Kleine toxicologie/alcohol, standaard histopathologie van alle relevante organen, neuropathologie, beperkte letseldatering.

4: Zeer uitgebreide obductie met gerichte preparatie van vaat- of orgaansystemen, radiologie.
Pseudo-forensische obductie. (Let wel, dit zijn de vrijgegeven lichamen, die horen in de groepen 1, 2 en 3). Dit zijn de onderzoeken waar in principe vanuit de schouw een misdrijf niet kan worden uitgesloten maar erg waarschijnlijk is het ook niet. Suicides, ongevallen, etc. Dit altijd in nauw overleg met verschillende partijen.


Door deze opsplitsing is het mogelijk dat met name onderzoeken 1 en 2 soms bij een uitvaartcentrum kunnen worden uitgevoerd. Vaak onderzoek 3 ook, als dan het uitvaartcentrum een daarvoor goed uitgeruste verzorgingsruimte heeft. De voorkeur echter bestaat hier voor een normale obductieruimte in een ziekenhuis.

Onderzoek 4 is altijd aan een ziekenhuis of andere geaccrediteerde instelling.

Ook voor opgravingen - Exhumatie kunt u bij ons terecht.

Daarnaast verzorgen wij met enige regelmaat lezingen op het gebied van Forensische pathologie waarbij de doodsoorzaak centraal staat.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden. Bel 035-8200347 of mail naar info@nfob.nl.
Of bekijk onze website: https://www.forensischonderzoeksbureau.nl

Contact

Contact

Bezoek- en postadres:
Molendijk Noord 74
7461JE Rijssen

E-mail : info@nfob.nl
Web: Forensischonderzoeksbureau.nl
Telefoon: 035-8200347

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >