Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuw op de site www.uitkinderliefde.nl : ‘online uitvaartinformatie’ en forum

donderdag 21 oktober 2005

Nieuw op de site www.uitkinderliefde.nl : ‘online uitvaartinformatie’ en forum voor kinderuitvaarten

De 'online- uitvaartinformatie' bestaat uit pagina’s met links naar verschillende bedrijven en organisaties op uitvaartgebied. Met deze informatie kunnen ouders de uitvaart van hun kind (grotendeels) via het internet zelf regelen met familie en vrienden. Begeleiding door een uitvaartverzorger blijft wenselijk omdat zij veel uit handen kunnen nemen en ouders minder te hoeven regelen en organiseren. Bepaalde onderdelen zelf doen is altijd in overleg mogelijk. Een uitvaartverzorger vragen voor het begeleiden van de uitvaart kan ook zonder verzekering. Een (particuliere) uitvaartverzorger kan men soms per onderdeel inschakelen en ook per onderdeel of soms per uur betalen. Alleen voor ouders die de uitvaart echt denken zelf te kunnen gaan verzorgen of ouders die geen andere keus hebben is een uitvaart zonder de begeleiding van een uitvaartverzorger mogelijk. Binnenkort zal de lay-out hier en daar nog worden aangepast en foto's worden toegevoegd.

Kosten uitvaart

Per jaar sterven er in Nederland gemiddeld 2000 kinderen, hiervan overlijden 1000 kinderen in het eerste jaar. Er zijn ouders die geen uitvaartverzekering hadden afgesloten (ongeveer 1/3) of waarbij de uitvaartverzekering in bepaalde uitzonderingen de uitvaart niet dekt. Voor ouders van wie de baby overleed bij een zwangerschap minder dan 24 weken bijvoorbeeld. Sommige ouders hebben geen spaargeld ter beschikking. Op het moment dat ouders hun kind plotseling verliezen moeten zij in een storm van pijn en verdriet opeens ook zorgen voor een grote som geld op korte termijn. Deze online- informatie kan dan een mogelijkheid zijn om toch een uitvaart te kunnen verzorgen. Ouders die financieel niet draagkrachtig zijn kunnen zelf door de online-uitvaartinformatie een beeld krijgen van de kosten die aan hun wensen zijn verbonden. Natuurlijk wenst elke ouder een bijzonder mooie, respectvolle en speciale uitvaart voor zijn/haar kind. Helaas zijn aan speciale wensen soms hogere kosten verbonden. Ook al wil een ouder niet ‘bezuinigen’ op de uitvaart van zijn/haar kind, het is ook mogelijk keuzes te maken: kiezen voor een mooie kist, een persoonlijk zelfgemaakt bloemstuk (daardoor wel goedkoper) en een zelfgemaakte kaart. (Ik hoop een fonds op te kunnen gaan richten waaruit ouders van een overleden kind een uitvaartlening kunnen afsluiten.)

Nieuw is ook het forum, door de reacties van de bezoekers hoop ik ook de ouders te kunnen voorzien van nog meer informatie. Reacties zijn welkom op: www.uitkinderliefde.nl/forum. Er is hierbij onderscheid gemaakt tussen de reacties van ouders van een overleden kind, personen die beroepshalve betrokken zijn bij het overlijden van een kind en overige bezoekers. Hiermee hoop ik de ouders van een overleden kind van aanvullende informatie te kunnen voorzien. U kunt hierbij helpen! Bezoek het forum en laat een bericht achter, deel uw mening/ervaring met anderen. Op deze manier kunnen de ouders, maar ook u en uw collega's zorgdragen voor een bijzondere persoonlijke uitvaart van hun overleden kind.

Zie www.uitkinderliefde.nl

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder