nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw kunstwerk op Selwerderhof

Onthulling ‘Krullend Lint’

11 februari 2008


Wethouder Jannie Visscher onthult donderdagmiddag 14 februari om 16.00 uur op begraafplaats Selwerderhof het kunstwerk ‘Krullend Lint’van beeldend kunstenaar Maaike Bokma. Het kunstwerk bevindt zich op de kinderbegraafplaats. Het heeft zowel een functioneel als esthetisch doel. ‘Krullend Lint’ komt voort uit het stimuleringsprogramma ‘Kunst op Maat’.

De gemeente wilde graag voor het kinderveldje- ontworpen door Leo Dijkstra- op de begraafplaats Selwerderhof een bank dat kinderen en volwassenen stimuleert om te fantaseren. Hieruit is 'krullend lint' ontstaan. In de krullen van een lint kunnen vele vormen gezien worden, ieder heeft zo zijn eigen associatie. Daarnaast is het contrast van een lint met tekst bij een begrafenis ten opzichte van een lint om een cadeau, net zo groot als het contrast tussen de spelende kinderen en de (groot)ouders die rouwen bij het graf van het overleden kind.

Inspiratie
Maaike Bokma is in 2007 afgestudeerd als interieurarchitect en meubelvormgever aan de Academie Minerva. Ze haalt haar inspiratie veelal uit de vormen en uitstraling van de materialen. Krullend lint is echter anders. 'Ik heb me laten leiden door de functie. Het object moet aantrekkelijk zijn voor kinderen. Daardoor vind ik het toevoegen van een kleur belangrijker dan de originele kleur van het materiaal.'

Programma
16.00 uur ontvangst in het loket Begraafplaats Selwerderhof, Iepenlaan 204
16.15 uur wandeling naar het kunstwerk
16.25 uur officiële onthulling door wethouder Visscher en bezichtiging kunstwerk
ca. 16.50 uur wandeling naar het Theehuis Selwerderhof
tot 17.30 uur informele afsluiting

Kunst op Maat
Met kunst kan een bedrijf zich onderscheiden. Zeker wanneer het om kunst in opdracht gaat dat speciaal voor de gelegenheid of locatie is gemaakt. Kunst op Maat realiseert kunstopdrachten in bedrijfsruimtes maar ook bij festivals, seminars, bedrijfspresentaties of voor een bijzonder relatiegeschenk. Kunst op Maat werkt samen met professionele beeldende kunstenaars die meer ervaring willen opdoen met het uitvoeren van een kunstopdracht. Kunst op Maat begeleidt en adviseert de kunstenaar en opdrachtgever tijdens het traject. Opdrachtgevers bieden kunstenaars op deze wijze een podium en krijgen zelf een kunstwerk/project op maat terug. ‘Kunst op Maat’ is een programma van het Centrum voor Beeldende Kunst (CBK)

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >