nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw Eykenduynen opent in zomer 2019

6 december 2018


Afgelopen juni startte de bouw van het nieuwe multifunctionele uitvaartcentrum Nieuw Eykenduynen. De bouw verloopt voorspoedig, waarmee uitvaartorganisatie Yarden verwacht in de zomer van 2019 haar deuren te openen.

De contouren van het nieuwe Haagse uitvaartcentrum Nieuw Eykenduynen zijn al goed zichtbaar. De daken liggen er op en nog voor de feestdagen is het pand wind- en waterdicht. Nieuw Eykenduynen krijgt naast ruimtes om afscheid te nemen van een dierbare ook faciliteiten voor (rituele) bewassingen, opbaringen en horeca.

Het ontwerp van het uitvaartcentrum is tot stand gekomen in goed overleg met de gemeente Den Haag. In de nieuwbouw worden elementen uit de historische Hoeve Ysendoorn, waaronder twee oorspronkelijke gevelstenen, teruggebracht.

Rituele bewassingsruimte, opbaarkamers en horecalounge onder een dak

In het nieuwe pand komen mogelijkheden die in het oude pand niet mogelijk waren, zoals een extra ruimte speciaal voor rituele bewassingen. De vraag naar dit soort faciliteiten is groot in Den Haag. Naast de bewassingruimte komt er ook een moderne uitvaartlounge, waar bezoekers na afloop van een plechtigheid rustig kunnen napraten en herinneringen kunnen ophalen. In het nieuwe centrum wordt geen crematieoven meer gerealiseerd, deze functionaliteit is overgeplaatst naar yardenhuis Ockenburgh in Den Haag.

Informatieavond voor omwonenden

Floormanager Linda Jansen kijkt uit naar de opening van het nieuwe uitvaartcentrum: “Den Haag kent een grote diversiteit aan gemeenschappen met allemaal hun eigen gebruiken en gewoontes. In deze ontmoetingsplek kunnen die allemaal samenkomen. Nabestaanden kunnen straks aan de hand van ieders eigen geloofsovertuiging en uitvaartrituelen afscheid nemen van hun overleden dierbare. En dat sluit perfect aan bij de missie van Yarden om voor iedereen een goed afscheid mogelijk te maken.” In het eerste kwartaal van 2019 organiseert Yarden voor omwonenden en andere belangstellenden een informatieavond met rondleiding. Jansen: “De bouw is dan zover gevorderd dat bezoekers zich ook echt een goed beeld kunnen vormen. Graag laten we hen dan vast kennis maken met het nieuwe pand.” Meer nieuws over deze informatieavond volgt zodra de datum bekend is.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Den Haag op www.uitvaart-den-haag.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >