nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw crematorium in Rotterdam-Crooswijk

29 augustus 2013

Complete metamorfose

Na een bouwperiode van bijna een jaar zal op zaterdag 7 september a.s. op de historische begraafplaats Laurentius in Rotterdam-Crooswijk een nieuw crematorium de deuren openen. Onlangs is de begraafplaats uitgebreid met een crematieoven, een nieuwe aula en een aparte familiekamer.

Complete metamorfose

Het historische entreegebouw van de begraafplaats heeft een metamorfose ondergaan en is uitgebreid met een nieuwe aula met 100 zitplaatsen. Het entreegebouw en het crematorium (ovenruimte) liggen ongeveer 150 meter uit elkaar. Na het afscheid kan de overledene vanuit de aula ceremonieel naar het crematorium worden gebracht. Op een loopkoets of geschouderd en al dan niet begeleid door de nabestaanden.

Moderne AV-apparatuur staat de nabestaanden ter beschikking. Mocht er in de aula niet voldoende plaats zijn, dan kan het afscheid via luidsprekers en Lcd-schermen in alle ruimtes worden gevolgd. Ook de ceremonie in het crematorium kan worden weergegeven en opgenomen.


Gedenktuin

Begraafplaats Laurentius ligt midden in een woonwijk nabij het centrum van Rotterdam. Het is de ‘Gedenktuin van Kralingen-Crooswijk’. Het was een uitdaging om op dit historische terrein, dat al vanaf 1864 dienst doet als begraafplaats, een crematorium te bouwen met alle moderne voorzieningen die daar tegenwoordig bij horen. Met de komst van een crematorium zal het drukker worden in de ‘Gedenktuin’. Toch wil het team van Begraafplaats-Crematorium Laurentius de kleinschaligheid en intimiteit van de begraafplaats in stand houden en in de dienstverlening tot uitdrukking brengen.

Faciliteiten

  • Loopkoets voor vervoer van de overledene
  • Mogelijkheid voor het houden van een openlucht ceremonie
  • Bovengrondse graven in de historische arcade en rond de kapel
  • Vele vrije familiegraven
  • Zelf een plek uitzoeken zonder extra kosten
  • De goedkoopste algemene graven in de regio
  • Diverse mogelijkheden voor asbestemming
  • Kinderhofje met kleurrijke kunstwerken

Begraafplaats en crematorium Laurentius

Nieuwe Crooswijkseweg 123
3034 PN Rotterdam
Tel. 010 – 413 63 08

Reageer op dit artikel

Reacties:


7 september 2017 om 16:40

Paula de Koning

Is het mogelijk om mij een overzicht te sturen van wat ik evt met de as van mijn vader kan doen? ik denk zelf aan een ring maar een bijzonder potje vind ik ook erg mooi.
Graag hoor ik van u


10 november 2014 om 14:40

Jg. van Gelder

Ik zou graag een orvete willen ontvangen voor een Germanië Gr jg. Van gelder


8 december 2013 om 12:23

ella dijkshoorn

onlangs las ik een artikel over vrouwen die een uitvaartverzorging hadden opgezet,dit sprak me aan,ik ben gediplomeerd ziekenverzorgster met veel ervaring met sterven en stervensbegeleiding,zou ik in aanmerking kunnen komen voor een baan in de uitvaartverzorging? ik ben bereid cursussen te volgen,heeft het zin om mijn cv op te sturen? met vriendelijke groet ella dijkshoorn telnm 0102307975 of 06-19921360


18 oktober 2013 om 19:18

E.plomp

Ondanks het feit dat u ons probeerde af te schrikken met de aanwezigheid van lee towers bij de opneming. Bij nader inzien toch een geweldige plaats voor een crematorium.
Veel succes !


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE