Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuw boek: Vroeg geboren

“Als je kindje voor de uitgerekende datum geboren wordt”

donderdag 5 oktober 2005

Anjo Geluk en Willem-Pieter de Boode
En dan opeens, ver voor de uitgerekende datum, is het zover. In een couveuse tussen slangen, pleisters en apparatuur ligt jóuw kind; veel te klein en veel te kwetsbaar. In die periode tussen hoop en vrees wil je als ouders lezen over ervaringen van anderen en je wilt van deskundigen horen wat je allemaal te wachten staat. Vroeg geboren biedt het allebei.

Een zwangerschap hoort veertig weken te duren, maar vanaf 37 weken zijn de meeste baby´s er klaar voor. Dan kunnen ze zelfstandig ademhalen, drinken en zichzelf op temperatuur houden. Wanneer een kind eerder wordt geboren, en dat gebeurt bij zo´n acht procent van alle gevallen, kunnen er problemen ontstaan.

Verpleegkundige en socioloog Anjo Geluk en neonatoloog Willem-Pieter Boode pakken het grondig aan in Vroeg geboren. Talloze ouders vertellen over hun ervaringen en laten je in hun dagboek lezen. Voor sommigen was al snel duidelijk dat de bevalling zou moeten worden opgewekt. Bij anderen kwamen de weeën als een totale verrassing. Maar allemaal willen ze weten hoe groot de overlevingskansen zijn, welke zorg hun kind nodig heeft en hoe het zich later zal ontwikkelen. Er wordt ook aandacht besteed aan het overlijden van deze kwetsbare groep kinderen.

Specialisten geven zeer volledig en vooral duidelijk antwoord. Geen moment wordt de doelgroep vergeten: de bezorgde papa´s en mama´s die gewoon willen weten waar het op staat. En die informatie krijgen ze! Je leest waarmee weeën worden geremd, hoe een couveuseafdeling eruit ziet, hoe je je kunt voorbereiden op de thuiskomst van je kleintje, en veel meer. Het prettige aan Vroeg geboren is dat het leest als een trein - niks geen jargon of dikdoenerij- en dat er toch geen brokje informatie ontbreekt. Bovendien zijn de nieuwste, revolutionaire bevindingen erin opgenomen.

Vroeg geboren is het resultaat van baanbrekend onderzoek naar vroeg geborenen en het allereerste handboek voor ouders van vroeg geboren baby´s.


Vroeg geboren – Anjo Geluk & Willem-Pieter de Boode
Paperback met flappen, 144 pagina’s
ISBN 90-215-8401-8
Prijs € 16,50

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder