Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nederlandse delegatie uitvaartwezen vertrekt voor studiereis naar China

donderdag 17 juni 2006

Amsterdam - Vandaag vertrekt een delegatie van managers uit het Nederlandse uitvaartwezen voor een studiereis naar de Chinese steden Shanghai en Beijing. Doel van de reis is te leren van de enorme technische vooruitgang die het Chinese uitvaartwezen de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en te ondervinden hoe men omgaat met dood en rouw in andere culturen. De reis is georganiseerd door het Amsterdamse bedrijf BV Uitvaart.Com, gespecialiseerd in het verzorgen van persoonlijke en betaalbare uitvaarten.

De groep is afgelopen zaterdag vertrokken naar Shanghai. De eerste officiele dag met bedrijfsbezoeken staat gepland voor maandag a.s. Dan worden Yishan Crematorium en Bin Hai Cemetery bezocht. Yishan Crematorium verzorgt ongeveer 200 crematies per dag. Bin Hai Cemetery is een begraafplaats met een oppervlakte van maar liefst 660.000 m2. Beide faciliteiten onderstrepen nog maar eens de werkelijke unieke schaalgrootte van de Chinese uitvaartbranche.
Dinsdag staan Fu SHou Yuan Cemetery, een parkachtige begraafplaats op ongeveer 1 uur rijden van Shanghai, en het ultramoderne Baoxing Funeral Home op het programma.

Woensdag vertrekt de groep naar de hoofdstad Beijing. Daar staan voor donderdag het BaBaoShan crematorium en de All Buddhiest Cemetery op het programma. Wat BaBaoShan bijzonder maakt is dat veel Chinese regeringsleiders daar worden gecremeerd. Bovendien heeft dit crematorium voor zover bekend als enige ter wereld een crematieoven die middels een eenvoudig bedieningspaneel door nabestaanden zelf te bedienen is. Vrijdag ten slotte, zullen nog 2 uitvaartcentra worden bezocht en zondag keert de groep huiswaarts.

Voor geinteresseerden zullen na afloop van de reis foto's worden gepubliceerd op Uitvaart.nl en Uitvaartbranche.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder