nieuws

Facultatieve
Sponsors

Natuurbegraafplaats in Haaksbergen

23 januari 2017

De Stichting Hervormde Begraafplaats Haaksbergen (HBH) gaat een deel van het bos op de begraafplaats gebruiken als natuurbegraafplaats, dat meldt de Tubantia. Overledenen krijgen er een ‘eeuwige’ laatste rustplaats.

Op het deel waar de natuurbegraafplaats komt is ruimte voor 80 graven. Belangstellenden kunnen kiezen voor een graf voor één persoon (1.500 euro) of een tweepersoons graf (2.250 euro). De tarieven zijn exclusief de kosten voor het delven van het graf. Op de natuurbegraafplaats gelden andere regels dan op de reguliere begraafplaats. Zo mag er alleen een houten grafmonument worden geplaats dat na verloop van tijd vergaat. De kist moet van natuurvriendelijk materiaal gemaakt zijn en de overledene mag alleen natuurlijk afbreekbare kleding dragen. Het is de bedoeling dat de graven helemaal op gaan in de natuur.

Het is mogelijk om een graf al bij leven te reserveren. Bel voor informatie naar nummer: 06-54964603. Op de natuurbegraafplaats mogen ook mensen worden begraven die niet tot de Hervormde kerk behoren.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >