nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nabestaande maakt zich boos over nummers in plaats van namen op rekening grafrechten

28 juni 2021

De gemeente Hengelo stuurt (net als andere gemeenten) jaarlijks rekeningen voor grafrechten naar rechthebbenden van graven. Een 68-jarige inwoonster van de gemeente maakt zich al enkele jaren boos over het feit dat er op de rekening alleen maar grafnummers staan en geen namen van de overledenen die er zijn begraven. De gemeente wil het beleid alleen niet aanpassen.

De rekeningen worden verstuurd door het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBT). Omdat de vrouw uit Borne de grafrechten heeft van meerdere graven wilde ze enkele jaren geleden uitzoeken wie er in de graven lagen begraven. Ze vroeg het GBT om de namen, maar die verwezen haar terug naar de gemeente omdat het GBT alleen de nummers heeft. Het was voor de vrouw reden om de gemeente te vragen om voortaan de namen te gebruiken in plaats van nummers, dat meldt dagblad Tubantia.

Er volgt in 2018 een gesprek met de burgemeester die volgens de vrouw zou hebben beloofd dat het goed zou komen. Maar tot op heden blijft het GBT alleen de nummers vermelden op de rekeningen. De vrouw vindt dat het niet respectvol is naar de overledenen. De gemeente zegt in dagblad Tubantia dat er vrijwel nooit klachten binnenkomen over het ontbreken van de namen in de rekeningen. Alleen de naam van de rechthebbende is voor de gemeente van belang omdat die de rekening moet voldoen. De gemeente heeft andere gemeentes gevraagd hoe die het doen, maar die gebruiken ook alleen de grafnummers. Daarom zal Hengelo het beleid niet aanpassen.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Hengelo op www.uitvaartverzorging-hengelo.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >