nieuws

Facultatieve
Sponsors

Na Project X nu ook Project Uitvaart via Facebook?

22 februari 2013


Een eenzaam gestorven man (70) heeft een zeer druk bezochte uitvaart gekregen dankzij een oproep op Facebook. Meer dan tweehonderd mensen lieten zich niet afschrikken door de kou en bezochten de uitvaart van de man. Het waren allemaal mensen die de overledene bij leven nooit hebben gekend, dat meldt de Volkskrant.

De overleden man was een oud-marinier. Hij had geen naaste familie meer. Toen de pastoor hoorde dat er naast de verzorgers van de man helemaal niemand zou komen besloot hij zijn Facebook profiel in te zetten. Daarop plaatste hij een oproep waarin hij schreef dat het triest is dat iemand deze wereld moet verlaten zonder dat er iemand is om afscheid van hem te nemen.

Burgers, motorrijders en oud-strijders

Op de dag van de uitvaart was het ijskoud op het kerkhof van Portsmouth. Meer dan tweehonderd mensen die de oproep hadden gelezen kwamen naar de begraafplaats. Motorrijders en vaandeldragers van de lokale oud-strijdersvereniging vormden een kleine processie. Twee blazers van de Royal Marines speelden de Last Post op de begraafplaats.

Zou een dergelijke oproep ook wat zijn voor eenzaam overleden mensen in Nederland?

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >