nieuws

Facultatieve
Sponsors

Na Project X nu ook Project Uitvaart via Facebook?

22 februari 2013


Een eenzaam gestorven man (70) heeft een zeer druk bezochte uitvaart gekregen dankzij een oproep op Facebook. Meer dan tweehonderd mensen lieten zich niet afschrikken door de kou en bezochten de uitvaart van de man. Het waren allemaal mensen die de overledene bij leven nooit hebben gekend, dat meldt de Volkskrant.

De overleden man was een oud-marinier. Hij had geen naaste familie meer. Toen de pastoor hoorde dat er naast de verzorgers van de man helemaal niemand zou komen besloot hij zijn Facebook profiel in te zetten. Daarop plaatste hij een oproep waarin hij schreef dat het triest is dat iemand deze wereld moet verlaten zonder dat er iemand is om afscheid van hem te nemen.

Burgers, motorrijders en oud-strijders

Op de dag van de uitvaart was het ijskoud op het kerkhof van Portsmouth. Meer dan tweehonderd mensen die de oproep hadden gelezen kwamen naar de begraafplaats. Motorrijders en vaandeldragers van de lokale oud-strijdersvereniging vormden een kleine processie. Twee blazers van de Royal Marines speelden de Last Post op de begraafplaats.

Zou een dergelijke oproep ook wat zijn voor eenzaam overleden mensen in Nederland?

Reageer op dit artikel

Reacties:


23 februari 2013 om 19:43

Joseline Pameijer

Ik denk dat deze overledene het prettiger had gevonden als die mensen tijdens zijn leven wat aandacht aan hem had besteedt. Na zijn dood heeft hij er niet zoveel meer aan. Er zijn overigens ook genoeg mensen die zo'n eenzaam bestaan verkiezen boven een druk sociaal leven, moeten er dan bij de begrafenis wel veel mensen zijn?


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE