nieuws

Facultatieve
Sponsors

Muzisch Treffen op Weverslo

24 augustus 2017

Voor wie van muziek en verhalen vertellen in de natuur houdt!
Foto: Iris Schram en Luuk Lenders

‘De Moeite Waard’, is de titel van het vijfde Muzisch Treffen op Weverslo op zondag 3 september as. om 15.00 uur. Drie veelzijdige talenten: de Keltische Flierefluiters Iris Schram en Luuk Lenders en de schrijver, filosoof en columnist Govert Derix vullen dan het programma op het Bosplein van Weverslo.
Alle drie zingen, spelen en vertellen ze over hun passie. Dat doen ze zowel solo als samen, door te reageren op elkaars bijdragen.

Voor wie van muziek en verhalen vertellen in de natuur houdt!

Iris en Luuk improviseren er graag op los. Zij op de harp, hij op de fluiten, toetsen, knopjes, kleppers en rinkels. Dat klinkt van melancholisch meditatief naar grappend tegendraads tot vrolijk dansend Keltisch. Maar zij verrassen hun publiek ook met een stevige Keltische sage of een vloeiend gedicht in het Nederlands, Oud-Iers of Middel-Welsh. Hun optredens zijn nooit saai!

Gé Peterink gaat met Govert in gesprek over zijn nieuwste boek ‘Mensheid is een brief aan jou’. Ook voor het publiek is er gelegenheid om met Govert in gesprek te gaan over zijn columns in Dagblad De Limburger.

Luuk Lenders, nu wonend in Utrecht en afkomstig uit Meerlo, staat bekend om zijn creatieve volksmuziek, met bijzondere fluiten, accordeon, shruti box, percussie, doedelzak, mondharmonica en zelfgemaakte instrumenten. Zijn optredens zijn kleurrijk en virtuoos, avontuurlijk en grappig en toveren onwillekeurig een glimlach op je gezicht.

Iris Schram uit Soest speelt harp en zingt onder andere Keltische liederen. Iris zegt daarover: “ Aan de Universiteit Utrecht heb ik Keltische talen gestudeerd, dus af en toe zwiert er een Keltisch deuntje voorbij. Mijn kennis van het middeleeuwse Iers en Welsh en de sagen die er in opgeschreven zijn, gebruik ik nu als basis voor mijn optredens”.

Govert Derix, wonend in Maastricht en afkomstig uit Horst, schreef meer dan dertig boeken, publiceerde tientallen essays, spreekt op de meest uiteenlopende bijeenkomsten en regelmatig schrijft hij een column voor Dagblad De Limburger.
Over natuur en poëzie zegt hij: “In de Paes, het mooiste plekje op aarde tussen Horst en Castenray. Over mijn ervaringen en gevoelens op het Boschveld College in Venray schreef ik daar mijn eerste gedichtje. Ik denk dat daar de poëzie begon”. Govert verdeelt op 3 september 10 exemplaren van zijn nieuwste boek ‘Mensheid is een brief aan jou’ onder de bezoekers. Hij signeert dan ook.

Iedereen is welkom op het Muzisch Treffen op Weverslo. Bijdrage incl. koffie/thee € 10,00 Plaatsen reserveren kan via natuur@weverslo.nl
Bezoekadres: Janslust 11, Heide. Voor meer informatie www.weverslo.nl en op www.facebook.com/Natuurbegraafplaats

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >