nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monuta ziet af van plannen voor crematorium in Hoogezand

22 november 2016


Monuta heeft besloten niet verder te gaan met de plannen om een crematorium te bouwen in Hoogezand. Ondanks een positief advies van het college van B&W en gemeenteraad ziet Monuta de investering als een te groot risico.

Voornaamste reden om zich terug te trekken is een verzadiging van de markt voor middelgrote crematoria. Directeur Uitvaartzorg Monuta, Roos Zwetsloot: “Wij betreuren het besluit dat wij hebben moeten nemen. Er is door veel mensen heel veel energie in dit traject gestopt en wij geloven ook dat we een heel mooi plan hadden. Maar de marktomstandigheden zijn de afgelopen jaren in rap tempo veranderd; er zijn momenteel zo’n 90 crematoria in Nederland en er zijn plannen om nog vele tientallen nieuwe crematoria te bouwen. Onze investeringsruimte is beperkt, dat maakt dat wij keuzes moeten maken. De verzadiging van de markt en de hoge investering die het realiseren van een nieuw crematorium met zich meebrengt, vormen een groot financieel risico. Wij hebben daarom de keuze gemaakt om ons met name te richten op kleinschalige projecten, zoals de aanbouw van crematoria op bestaande uitvaartlocaties, waarbij het investeringsrisico beperkt is.”

Bijkomende reden om niet door te gaan met de plannen in Hoogezand is dat de ondernemers en omwonenden zeer negatief tegenover de plannen staan. Ondanks het groen licht van de gemeente, verwacht Monuta daarom een langdurige procedure, waarbij het resultaat niet gegarandeerd is.

Deze inzichten hebben doen besluiten niet verder te gaan met de plannen in Hoogezand. Monuta gaat wel bekijken of er mogelijkheden zijn om elders in de regio een kleinschaliger crematorium te realiseren.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >