nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monuta Vroom in Leeuwarden wordt Monuta Vroom en Keijzer

3 juni 2014


Vanaf 1 juni krijgt Monuta in Leeuwarden en Noord-Friesland een nieuw gezicht; Cisca Keijzer neemt het stokje over van Roel Vroom. Zij wordt eigenaar van de uitvaartonderneming in de regio, onder de naam Monuta Vroom en Keijzer.

Cisca: “Mensen verwachten vaak een strenge man met een koffertje die het wel even regelt. Ik ben juist heel toegankelijk en geef mensen alle ruimte om zelf invulling te geven aan de uitvaart.”

Het ondernemerschap zit Cisca in het bloed. Als stylist en ontwerpster van kinderkleding heeft ze diverse eigen winkels en ondernemingen gehad. De overstap van kinderkleding naar uitvaart lijkt groot. Cisca: “Ik heb me altijd geïnteresseerd voor de dood en de verhalen die daarbij horen, maar nooit de stap gezet om er iets mee te doen. Twee jaar geleden kwam de omslag, toen de schoonmoeder van mijn dochter overleed. Tijdens de uitvaart raakte ik in gesprek met een medewerker van het crematorium en dacht: ‘Dit is het moment, ik moet het nu gaan doen’.

Ik ben eerst als vrijwilliger bij een hospice gaan werken, om te kijken hoe ik me daar bij voelde. Je bent natuurlijk dagelijks bezig met verdriet en rouw. Maar het is ook heel mooi om daar een rol in te spelen, dat je mensen kunt helpen bij het rouwproces. Tijdens mijn stage in een mortuarium kwam ik in contact met Roel Vroom. Er was direct een klik. Ik heb stage gelopen bij Monuta Vroom en daarna ben ik als uitvaartverzorgster aan de slag gegaan.

In het begin moesten mensen soms wel even wennen als ik voor de deur stond. Mensen verwachten vaak een strenge man met een koffertje die het wel even regelt. Ik ben heel toegankelijk en geef mensen alle ruimte om zelf invulling te geven aan de uitvaart. Ik vind het ook belangrijk dat mensen betrokken zijn bij de vormgeving van het afscheid, zodat het echt iets van henzelf is. Ik ben meer de rode draad die door het proces loopt.

Ik heb altijd gezegd dat ik graag nog voor mijzelf wilde beginnen. Ik hou van de flexibiliteit; een negen tot vijf baan is niets voor mij. Het werk als uitvaartverzorgster vraag ook om een grote mate van flexibiliteit. Je staat op ieder moment klaar voor de nabestaanden. Dat spreekt mij ook erg aan in de werkwijze van Monuta. Wij doen alles zelf: van de melding tot de uitvaart en het nagesprek. Zo hebben nabestaanden ook met één persoon te maken die ze in het hele proces begeleidt. Dat is prettig. Monuta Vroom en Keijzer is een klein bedrijf met een persoonlijke aanpak, maar we hebben wel een grote, professionele organisatie achter ons staan.”

Ook al neemt Cisca het stokje over, Roel blijft wel betrokken bij de onderneming. Cisca: “Dat vind ik ook heel fijn. Ik heb heel erg veel van hem geleerd. Roel is een hele integere man die zijn vak verstaat.”

Bij Monuta Vroom en Keijzer kunt u terecht met alle uitvaartverzekeringen, maar ook als u niet verzekerd bent. U kunt vertrouwen op heldere afspraken en volledige transparantie over kosten. Voor meer informatie of het melden van een overlijden kunt u contact opnemen met:

Cisca Keijzer
Leeuwerikstraat 38
8916 CE Leeuwarden
(058) 213 17 15

Mail: info@monutavroomenkeijzer.nl
Web: www.monutavroomenkeijzer.nl

Kijk voor alle informatie over het onderwerp Uitvaart in leeuwarden op www.uitvaart-leeuwarden.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >