nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monuta lanceert nieuw soort uitvaartverzekering

7 april 2020

Vandaag start Monuta, uitvaartverzekeraar en -verzorger, met een nieuw soort natura uitvaartverzekering. Een verzekering met meer keuzevrijheid. Monuta stapt namelijk met dit nieuwe product af van het vastgestelde uitvaartpakket met producten en diensten. De dienstverlening van de Monuta uitvaartverzorger en een vrij te besteden bedrag zijn onderdeel van de nieuwe natura uitvaartverzekering. De premie kan daarnaast jaarlijks meebewegen met renteontwikkelingen. Hiermee komt Monuta tegemoet aan veranderende klantwensen en marktomstandigheden.

Keuzevrijheid

Klantwensen voor uitvaarten zijn persoonlijk en veranderen continu. Denk hierbij aan bloemen, de kist, de plek waar iemand wordt begraven of gecremeerd, waar de koffietafel plaatsvindt of rouwvervoer. De nieuwe Monuta uitvaartverzekering is erop gericht om de klant meer keuzevrijheid te geven. Uitvaartwensen zijn namelijk te bekostigen met een vrij te besteden bedrag.

“Uit klantonderzoek blijkt dat mensen met een uitvaartverzekering emotioneel ontzorgd willen worden en zekerheid willen dat er geld is voor hun uitvaart na overlijden. Beide elementen hebben we in onze nieuwe uitvaartverzekering verwerkt. De lijst met vastgestelde producten en diensten is niet meer van deze tijd. De ‘paard met wagen’ van 80 jaar geleden willen mensen bijvoorbeeld nu niet meer, en rouwkaarten zullen in de toekomst misschien wel verdwijnen. Mensen blijven altijd behoefte hebben aan iemand die helpt bij het organiseren van het afscheid. Die kennis blijft nodig en bieden wij met de Monuta uitvaartverzorger,” zegt Frank Fransen, directeur Monuta Verzekeringen.

Variabele premie

Monuta heeft als doel continuïteit en een goede en stabiele financiële gezondheid, zodat ze op lange termijn haar beloftes aan haar verzekeringsklanten na kan komen. Dat doet het bedrijf al meer dan 95 jaar. Een levenslange rentegarantie is niet meer passend. Zeker niet bij de huidige lage rentestand. De premies voor een uitvaartverzekering worden over een zeer lange periode uitgesmeerd. Dit zorgt er voor dat de premie laag is, maar het is lastig een rendement te garanderen op een premie die bijvoorbeeld pas over 60 jaar wordt ontvangen. Om zekerheid te kunnen blijven bieden, gaat Monuta met haar nieuwe uitvaartverzekering over op een variabele premie. De premie beweegt dan mee naar aanleiding van renteontwikkelingen. Deze kan jaarlijks op 1 januari dalen, gelijk blijven of stijgen. Ook indexeert de premie jaarlijks. Monuta informeert klanten elk jaar over de hoogte en reden van de aanpassing.

De nieuwe Monuta uitvaartverzekering is in eerste instantie direct via Monuta af te sluiten. Zoals gebruikelijk ontwikkelt Monuta de uitvaartverzekering door en zal deze later in het jaar ook via het intermediaire kanaal beschikbaar komen.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE