nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monuta lanceert Herdenken.nl

een overledene herdenken in een virtuele huiskamer

14 maart 2006

Monuta Uitvaartzorg en –verzekeringen introduceert www.herdenken.nl, een bijzondere manier om een overledene te gedenken op internet.

Condoleren en gedenken via Internet is niet nieuw. Sterker nog, inmiddels is er een lange lijst aan websites op dit gebied: Persoonlijkafscheid.nl, Nationalerouwsite.nl, Vaarwel.nl, Levensbericht.nl, Rouwbericht.nl, Boodschapvanmij.nl, Gedenkboek.nl, Ingedachte.nl, Ternagedachtenis.nl, Inmemoriam.be, Deeprespect.nl, Digitalebegraafplaats.nl, Icondolement.nl, Digirust.nl, Laatstegroet.nl en Dodenzijnnietstil.nl... Het is slechts een kleine greep uit het aantal gedenksites die de afgelopen maanden zijn gelanceerd.

De gedenksite Herdenken.nl is een iniatief van Urnencentrum Nederland en is verder ontwikkeld samen met Monuta. De site heeft een unieke grafische interface in de vorm van een huiskamer, inclusief Monuta kastjes. De metafoor is consequent doorgevoerd: muziek draai je op de stereoinstallatie die in de kamer aanwezig is. Filmpjes van de overleden bekijk je op een digitale tv. Om hun medeleven te tonen, kunnen bezoekers het condoleanceboek tekenen. Maar er is ook ruimte voor anekdotes of een persoonlijk bericht. Het resultaat is een prachtige virtuele woonkamer met speelse interactieve mogelijkheden, wellicht niet de gelukkigste en misschien zelfs een wat infantiele omgeving voor rouwverwerking.

Meer informatie over www.herdenken.nl is te vinden op de gelijknamige website. Daar staat alle informatie overzichtelijk bij elkaar. Aanmelden kan ook via de website. Dit kost EUR 60,- per jaar. Condoleren en gedenken kan ook gratis op de bekende site Condoleance.nl, een initiatief van Uitvaart.Com.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >