Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Monuta eerste landelijke uitvaartorganisatie die dementievriendelijkheid omarmt

donderdag 28 februari 2019

Monuta is de eerste landelijke uitvaartorganisatie die start met het dementievriendelijk maken van alle medewerkers met klantcontact. Hiervoor is een op maat gemaakte training door Samen dementievriendelijk ontwikkeld. Monuta heeft als doel dat in 2020 alle medewerkers met klantcontact, zoals gastdames of -heren, callcentermedewerkers en uitvaartverzorgers het certificaat dementievriendelijk ontvangen.

Roos Zwetsloot, directeur Uitvaartzorg bij Monuta, gaf samen met twintig collega’s het startsein voor een dementievriendelijke organisatie. Op het hoofdkantoor in Apeldoorn kregen zij de Monuta dementievriendelijk training.

“Dementie treft één op de vijf mensen, bij vrouwen zelfs één op de drie. De ziekte heeft niet alleen een enorme impact op het leven van degene die de diagnose krijgt, maar raakt iedereen om die persoon heen. Als uitvaartorganisatie komen wij vaak in contact met mensen met dementie. Niet alleen een overledene ook nabestaanden, gasten bij een uitvaart of onze verzekeringsklanten. We vinden het daarom niet meer dan logisch dat we onze medewerkers trainen om met mensen die dementie hebben om te gaan. Als directie en management omarmen we de training, daarom doen we hier graag aan mee,” zegt Roos Zwetsloot.

Het trainingsprogramma voor Monuta bestaat uit twee delen. Allereerst doen de deelnemers een online training om de kennis over dementie te vergroten. Als deze is voltooid, oefenen de medewerkers in een trainingsdag met op gemaakte praktijksituaties onder begeleiding van een tweetal speciaal opgeleide trainers. Indien zij de training hebben voltooid, ontvangen zij een certificaat van Samen dementievriendelijk.

Over Monuta

Monuta is sinds 1923 specialist op het gebied van afscheid en beschikt inmiddels over ruim honderd vestigingen en meer dan 1,5 miljoen verzekerden in Nederland. Monuta regelt uitvaarten, sluit uitvaartverzekeringen af en is een partner voor het bespreken en vastleggen van uitvaartwensen. Meer informatie is te vinden op www.monuta.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder