Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Monuta Duijndam nieuwe uitvaartonderneming in Zuidwest Friesland

dinsdag 7 april 2015

Met haar innemende lach en warme uitstraling is Ina Duijndam misschien niet direct het type waar je aan denkt bij een uitvaartverzorger. Toch is zij in april haar eigen uitvaartonderneming gestart in de regio Zuidwest Friesland. Onder de naam Monuta Duijndam verzorgt Ina uitvaarten in Sneek, Bolsward, Harlingen, Joure, Lemmer, Franeker en omgeving.

Een andere koers

Na jarenlang als manager in de facilitaire dienstverlening gewerkt te hebben, besloot Ina Duijndam (55) twee jaar geleden het roer om te gooien en een opleiding tot uitvaartverzorger te volgen. Ina: “Toen mijn vader een aantal jaar geleden overleed was zijn uitvaart keurig verzorgd, alles was prima geregeld. Maar toen mijn moeder in 2011 kwam te overlijden merkten wij wat een uitvaartverzorger echt kan betekenen. Hij had zoveel persoonlijke aandacht voor ons als nabestaanden, hij kwam bijna iedere dag langs, ook gewoon om te vragen hoe het met ons ging. Hij maakte echt het verschil. En dat wilde ik ook kunnen betekenen voor anderen. Het verschil maken in de voorbereiding en de beleving van de uitvaart van hun dierbare en daarmee in het omgaan met hun verlies. De periode na een overlijden is een moeilijke, verdrietige en vaak verwarrende tijd. Het is fijn als iemand je dan bij de hand neemt, naar je luistert en je ondersteunt in het regelen van allerlei praktische zaken.”

Friesland

Ina is weliswaar opgegroeid in Zeist, maar woont als sinds 1987 in Friesland. Eerst in Langweer en nu al jaren in Uitwellingerga. Ze is dus goed bekend in de regio. “Ik ben erg blij dat ik mag werken in dit mooie gebied. Het strekt zich uit van Lemmer tot Franeker, maar ik kom ook in alle kleine plaatsen en dorpjes. Prachtig die afwisseling van steden en dorpjes, meren, weilanden en bos.” Ina vindt het belangrijk om de Friese taal te beheersen. “Als ik bij mensen thuis kom, wil ik graag met ze in de Friese taal kunnen spreken. Ik versta het Fries prima, maar spreken is moelijker. Daarom volg ik nu Friese lessen.“

Steun bij verlies

Ina vindt de samenwerking met Monuta heel bijzonder. “Ik ben zelfstandig uitvaartondernemer en heb dus mijn eigen bedrijf. Maar ik heb daarnaast ook de voordelen die een grote organisatie biedt. Maar Monuta Duijndam regelt niet alleen de uitvaart voor mensen met een verzekering bij Monuta. Ook als men bij een andere maatschappij of helemaal niet verzekerd is, zal ik graag de uitvaart verzorgen.
Een uitvaart moet een afscheid zijn, waaruit de nabestaanden kracht kunnen putten en waarop zij kunnen bouwen als door het verlies de fundamenten van het bestaan wankelen. In de periode tussen het overlijden en uitvaart moeten er veel beslissingen worden genomen en moet er veel geregeld worden. Ik zal hierbij de nabestaanden terzijde staan. Ik zal nooit uit het oog verliezen dat elk mens op een eigen manier omgaat met verdriet. Ik ben altijd dichtbij, kan richting geven aan de invulling van een uitvaart als het lastig te bedenken is, maar geef vooral ruimte en inspiratie om een afscheid zo persoonlijk mogelijk in te vullen.”

Kijk voor meer informatie op www.monutaduijndam.nl. Heeft u vragen of wilt u graag een persoonlijk (kennismakings)gesprek met Ina Duijndam? Neemt u dan contact op via info@monutaduijndam.nl. Voor het maken van een afspraak of het melden van een overlijden kunt u ook bellen naar: (0515) 558401 (dag en nacht bereikbaar), ook als u niet of elders verzekerd bent.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder