Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Monuta brengt praktisch boekje uit

Omgaan met kinderen en verlies

donderdag 19 mei 2005

Kinderen en verlies. Gelukkig is het niet iets waar scholen regelmatig mee te maken krijgen. Monuta Uitvaartzorg en -verzekeringen heeft een boekje geschreven waarin kort en bondig staat hoe basisschoolleerkrachten kinderen kunnen helpen. De voorbeelden en tips in het gratis boekje maken het direct praktisch toepasbaar.

Verlies verwerken kost energie. Sommige kinderen zijn verdrietig en andere boos. ledereen verwerkt verlies op zijn of haar eigen manier. Uitvaartverzorgers van Monuta merken in gesprekken met leerkrachten regelmatig hoe lastig het is om hiermee om te gaan. Dit was de belangrijkste reden voor Monuta om in samenwerking met rouwtherapeute Leoniek van der Maarel een boekje te schrijven. 'Omgaan met kinderen en verlies' is een praktische handleiding voor leerkrachten in het basisonderwijs. Het boekje is gratis aan te vragen bij één van de 130 uitvaartcentra van Monuta.

Het boekje bestaat uit twee delen. De eerste hoofdstukken gaan over rouwtaken en doodsbegrip bij kinderen van verschillende leeftijden. Het tweede deel geeft praktische tips aan de leerkracht: Hoe kan een leerkracht helpen? Wanneer is het verstandig om professionele hulp in te schakelen? Hoe kun je bepaalde begrippen uitleggen?

Monuta Uitvaartzorg en -verzekeringen (sinds 1923) is aanbieder van een geïntegreerd en samenhangend scala van producten en diensten op de einde-levenmarkt. Daarbij voorziet zij, vanuit 130 vestigingen in heel Nederland, in de vervulling van ieders persoonlijke wens rondom het levenseinde. Als dé specialist rondom het einde-leven wil Monuta de vraagbaak, expert en opinieleider zijn voor de samenleving.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder