Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Monuta blijft hopen op crematorium in Waerdse Tempel

vrijdag 30 september 2011

Uitvaartorganisatie Monuta heeft de intentieovereenkomst met ondernemer Appelman verlengd tot 31 december. In de intentieovereenkomst staat dat Monuta uitgaanscentrum de Waerdse Tempel in Heerhugowaard overneemt van Appelman als de gemeente het bestemmingsplan aanpast. De kans dat de gemeente dat doet is echter klein, deze week weigerde de gemeenteraad definitief om het bestemmingsplan aan te passen, dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Eigenaar Appelman zegt dat het nog geen gelopen race is. Hij wil de plannen beter uitleggen aan het college en aan de gemeenteraad. Op 1 januari sluit Appelman de Waerdse Tempel, hij hoopt het gebouw dan te verkopen aan Monuta. Maar de gemeente ziet niets in een crematorium in het recreatiegebied bij de Plas van Luna.

De intentieovereenkomst tussen Monuta en Appelman liep eigenlijk tot 1 oktober. Maar de uitvaartverzekeraar blijft geïnteresseerd in het pand en heeft daarom besloten om de overeenkomst te verlengen tot het einde van dit jaar. Tot die tijd kan eigenaar Appelman proberen om de gemeente te overtuigen van zijn plannen. Inmiddels loopt er ook een onderzoek van de gemeentes Heerhugowaard en Alkmaar naar de mogelijkheden om er een regionaal poppodium van te maken. Landelijke partijen zoals boekingskantoor Mojo worden in dat onderzoek betrokken om de mogelijkheden in kaart te brengen.

Kijk voor meer informatie op www.uitvaart-heerhugowaard.nl


----------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder