nieuws

Facultatieve
Sponsors

Modernste crematorium van Nederland opent in Ede

9 juni 2005


Vrijdag 10 juni 2005 wordt Yarden Crematorium Slingerbos in Ede geopend. Het crematorium aan de Slingerboslaan 15 in Ede is het modernste van Nederland en zal naar verwachting zo’n 600 uitvaarten per jaar verzorgen. Het gebouw beschikt over de grootste oven van Nederland. Reden om het crematorium te bouwen was om inwoners van de regio Ede meer keuzemogelijkheden op gebied van uitvaart te bieden. De eerste initiatieven voor de bouw van een crematorium ontstonden reeds in 1990.

Mogelijkheden
Peter van Wageningen, directievoorzitter Yarden: ‘We vinden het belangrijk mensen nu de keuze tussen cremeren en begraven te bieden in een omgeving waar dat tot nu toe niet mogelijk was. Yarden is van mening dat mensen zelf moeten kunnen beslissen wat voor uitvaart zij wensen. Ook in dit crematorium geven we aan mensen alle ruimte om hun uitvaart persoonlijk in te vullen.’ Bijzonder is de oven van Crematorium Slingerbos. Dit is de grootste van Nederland, geschikt voor zowel normale als extra brede of hoge kisten. Gezien de nog steeds toenemende gemiddelde lichaamslengte en gewicht van Nederlanders is het crematorium hiermee voorbereid op de toekomst.

Yarden
Yarden (860.000 leden/verzekerden) beperkt zich niet tot het verzekeren en
verzorgen van een uitvaart. Het streven is mensen bewust te laten worden dat ze sterven en daarover na te laten denken. Ook wil Yarden mensen zelf laten beslissen hoe zij hun uitvaart geregeld willen hebben. De producten en diensten van Yarden maken een eigentijdse en persoonlijke benadering van de dood mogelijk. Yarden bezit 16 crematoria (inclusief Slingerbos) en heeft deelnemingen in twee crematoria (Almere en Haarlem).

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE