nieuws

Facultatieve
Sponsors

Mobiele graven voor oorlogsslachtoffers

6 september 2010

Een groep vrijwilligers in Amerika reist van stad naar stad met meer dan 4000 grafmonumenten ter nagedachtenis aan soldaten die om het leven zijn gekomen in Irak. De monumenten worden korte tijd geplaatst langs een weg om voorbijgangers te laten zien welke prijs er wordt betaald voor een oorlog.

Dit weekend was het ‘reizende kerkhof’ te zien in de staat Washington. Langs de weg was geen plaats voor alle monumenten waardoor er ‘slechts’ 2200 monumenten konden worden geplaatst. Voor elke overleden soldaat is een monument gemaakt van cardboard met daarop de naam. Sommige momenten zijn door familieleden voorzien van teksten en foto’s.

Door de monumenten in verschillende steden te laten zien willen de initiatiefnemers mensen bewust maken hoeveel mensen het leven hebben gelaten in Irak. In elke stad wordt nadat de monumenten zijn geplaatst een herdenkingsdienst gehouden. De monumenten van slachtoffers uit de stad waar de dienst is worden speciaal gemarkeerd om de bezoekers te laten zien dat ook heel dichtbij hen mensen zijn weggevallen door de oorlog. Het initiatief begon zes jaar geleden als een stil protest tegen de oorlog, nu worden de diensten gehouden om de slachtoffers niet te vergeten.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >