nieuws

Facultatieve
Sponsors

Management Buy Out bij Facultatieve Groep

10 januari 2013

Uitvaartverzekeraar Facultatieve Verzekeringen N.V. uit Den Haag zal per 1 maart aanstaande de gehele verzekeringsportefeuille overdragen aan ASR Levensverzekering N.V. Alle rechten van verzekerden blijven volledig gehandhaafd. “Voor ons was van het allergrootste belang dat alle rechten en voorwaarden ongewijzigd zouden blijven," zegt Henry Keizer, bestuursvoorzitter van 'de Facultatieve Groep'. “Ook de vrijheid bij de keuze voor een uitvaartondernemer was voor ons een heel belangrijk punt. ASR is een bekende en betrouwbare partij die kwaliteit hoog in het vaandel draagt. Wij dragen onze verzekerden met een gerust hart en vol vertrouwen aan hen over."

Logisch gevolg

Volgens Jaap de Bruijn, lid van de Raad van Bestuur van 'de Facultatieve Groep' en verantwoordelijk voor financiën, is dit besluit een logisch gevolg van de ontwikkelingen: "Onze Groep is in de afgelopen jaren zo sterk gegroeid dat het belang van het verzekeringsbedrijf daarbinnen steeds verder is afgenomen. Door de veranderende wet en regelgeving en ook de beheersing van de verschillende risico's op de internationale financiële markten vroeg het verzekeringsbedrijf steeds meer management aandacht. De markt in Nederland voor uitvaartverzekeraars is enorm complex geworden. In die markt kregen wij als eerste uitvaartverzekeraar het Keurmerk Klantgericht Verzekeren uitgereikt en hebben we de risico's steeds goed kunnen beheersen. Onze solvabiliteit heeft alle stormen doorstaan, maar dat ging allemaal niet vanzelf. Staat dat nog in verhouding tot het belang van verzekeren binnen het geheel van de Groep? Het antwoord was dus: nee."

Mooie kans

Philippe Wits, directeur Uitvaartverzekeringen van ASR: “ASR heeft de ambitie om haar positie op de markt van uitvaartverzekeringen verder te verstevigen. De overname van deze gezonde verzekeringsportefeuille biedt ons veel synergievoordelen en bovendien een mooie kans om verder te groeien.”

Aanmoedigingsfonds Koninklijke Facultatieve en Facultatieve Groep

Sinds de oprichting in 1874 heeft de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie steeds een belangrijke voortrekkersrol gespeeld. In 1990 werd besloten om de zakelijke activiteiten onder te brengen in B.V. Beheermaatschappij 'de Facultatieve' om zich verder vooral te concentreren op de ideële activiteiten. In de laatste jaren namen de zakelijke activiteiten enorm toe, terwijl de oorspronkelijke doelstelling van de Vereniging feitelijk werd bereikt; inmiddels zijn er meer dan 70 crematoria in ons land, is cremeren wettelijk volledig gelijkgesteld aan begraven en kiest de meerderheid van de Nederlandse bevolking voor crematie.

De Vereniging heeft alweer enige tijd geleden het ‘Aanmoedigingsfonds Koninklijke Facultatieve’ in het leven geroepen. Dit goede doelen fonds ondersteunt projecten welke in het verlengde liggen van de doelstelling van de Vereniging. Gezien het bereiken van de oorspronkelijke doelstellingen heeft de Vereniging besloten om al haar inspanningen nu te concentreren op dit goede doelen fonds. Daarbij is tevens besloten om alle aandelen in B.V. Beheermaatschappij 'de Facultatieve' per 1 januari 2013 over te dragen aan de zittende leden van de Raad van Bestuur. Daartoe is een vennootschap opgericht – Facultatieve Groep B.V. – waarvan de voorzitter van de Raad van Bestuur een meerderheid van 51% heeft en de andere leden van de Raad van Bestuur de overige 49% ieder in gelijke delen in bezit hebben. Henry Keizer, bestuursvoorzitter van de ‘Facultatieve Groep', onderstreept dat de relatie tussen de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie en de 'Facultatieve Groep' hecht en intens zal blijven. "Er is een gemeenschappelijke geschiedenis van bijna 140 jaar. Zo is het dit jaar 100 jaar geleden dat Crematorium Westerveld werd geopend en staan we in 2014 stil bij het feit dat 100 jaar geleden de eerste crematie in Nederland plaatsvond. Die jubilea gaan de Koninklijke Facultatieve en de Groep zeker samen vorm geven." De overname van de aandelen van de Beheermaatschappij door de ‘Facultatieve Groep B.V.' heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid binnen de Groep.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >