nieuws

Facultatieve
Sponsors

Loungen en gedenken in ultra modern columbarium

19 juli 2010

The ultimate place to rest in peace! In Singapore verrijst een ultra modern columbarium waar nabestaanden relaxed kunnen loungen in de nabijheid van de urn van een dierbare. Het Nirvana Memorial Garden Columbarium moet het meest luxe worden in zijn soort.

Geen saaie grijze wanden met een foto waarachter een urn wordt geplaatst, maar hypermoderne lichtshows en led verlichting rond de urn van een overledene. In Singapore moet het bezoek aan het columbarium vanaf 2011 een ware belevenis worden. Families worden ontvangen in een prachtige grote lobby met daarin vijvers, planten, muurschilderingen en een aantal grote Boeddhabeelden (ruim 40% van de bevolking is Boeddhistisch). In het gebouw van ruim 11.000 vierkante meter komen elf suites waar in totaal ruimte is voor 50.000 urnen. In elke suite staan loungebanken waar bezoekers tot rust kunnen komen. Ook zijn er verschillende privéruimtes waar families samen kunnen zijn.

Van het bijzetten van de urnen wordt een ware show gemaakt. Vanachter een gordijn wordt rook uit een rookmachine geblazen. Terwijl de eerste rookwalmen onder de gordijnen optrekken gaan de spotlights aan. Een verdwaalde bezoeker zou op dat moment mogelijk verwachten dat Hans Klok achter het gordijn klaar staat om een show te geven, maar niets is minder waar. Als het gordijn automatisch aan de kant gaat staat niet de illusionist, maar een urn in de spotlights. Uit de boxen komt muziek en een indrukwekkende stem die de nabestaanden toespreekt.

Het columbarium, dat het eerste commerciële is in Singapore, hoort bij NV Multi Corporation Berhad uit Maleisië. Het bedrijf investeert 22 miljoen dollar om het ‘gedenk paleis’ te bouwen. Het gebouw is zo opgezet dat er overal veel ruimte is, verder hebben de architecten ervoor gezorgd dat er veel zonlicht in het gebouw is.
Kijk hier naar een animatiefilm van het nieuwe columbarium:

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE