nieuws

Facultatieve
Sponsors

Lotgenotengroep nabestaanden na zelfdoding van start

1 april a.s. van start in 's-Gravendeel (ZH)

4 maart 2008

Zelfdoding komt vaker voor dan men denkt, vaker dan bijvoorbeeld overlijden door een verkeersongeval. Toch wordt er weinig over gesproken. Soms uit schaamte, soms uit onmacht of omdat anderen niet weten hoe hierover te praten met een nabestaande. Nabestaanden van zelfdoding kunnen zich daardoor afgewezen voelen door hun omgeving. Dat maakt het er allemaal niet makkelijker op, want er is natuurlijk wel pijn, verdriet, gemis, maar ook boosheid en gevoel van schuld. Vaak vinden nabestaanden bij elkaar wél erkenning en troost en is contact met nabestaanden de manier om een stap verder te komen.

De lotgenotengroep die in 2007 van start ging werd door de deelnemers alom gewaardeerd en heeft hen sterker gemaakt. Daarom organiseert de stichting Humanitas samen met drs.Ton Baakman een nieuwe lotgenotengroep voor nabestaanden van zelfdoding. Ton Baakman is oprichter van Snap jij het, een organisatie die zich ten doel stelt nabestaanden van zelfdoding te ondersteunen bij hun rouwverwerking. Hij verzorgt ook lezingen over rouw na zelfdoding en is behalve psycholoog ook nabestaande.

De lotgenotengroep start op 1 april 2008 en vindt tweewekelijks van 19.30 tot 22.00 uur plaats in Rouwcentrum Zuidema bij de algemene begraafplaats in ’s-Gravendeel, Maasdamseweg 1C. In totaal zijn er acht bijeenkomsten gepland, de kosten hiervoor bedragen € 90,- totaal.

Aanmelden kan bij Humanitas, Wim Stet, per e-mail: w.stet2@chello.nl of
telefonisch: 0186- 609157. Voor meer informatie kan men eveneens bij Wim Stet terecht, of contact opnemen met Ton Baakman (024-3780836, 06-28124277, tb@snapjijhet.nl, www.snapjijhet.nl). Zij leggen graag uit wat de bijeenkomsten inhouden en wat men ervan kan verwachten.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE