Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Lezing over natuurbegraven: een eeuwigdurende rustplaats in de natuur

dinsdag 26 april 2022

De eerste natuurbegraafplaats in Noord-Nederland is een feit. Natuurbegraafplaats Geestmerloo is gerealiseerd in het nieuwe natuurgebied van Geestmerambacht. Hier kunt u zich midden in de natuur laten begraven. U kiest zelf de plek waar u zich prettig bij voelt. Bijvoorbeeld in de buurt van water of bij een mooie boom. Een graf is voor altijd en wordt dus niet geruimd. De natuur is leidend op de begraafplaats.

Wat is natuurbegraven?

Natuurbegraven is een mooie manier om het lichaam terug te geven aan de natuur. Het graf is eeuwigdurend. Respect voor de overledene gaat hand in hand met respect voor natuur en milieu. Dat is waarom steeds meer mensen kiezen voor een natuurbegraafplaats.

Uw plek vastleggen

De afgelopen jaren is Alexander van der Pijl, directeur Dunweg Uitvaartzorg, druk bezig geweest om Geestmerloo van de grond te krijgen. Hoewel we ons laatste afscheid natuurlijk nog ver voor ons uit schuiven, blijkt in de praktijk dat het mensen wél veel gemoedsrust geeft om nu al na te denken over hoe dat einde er dan uit moet gaan zien. En zelf al een en ander te regelen. “Het geeft een goed gevoel, dat die mensen daadwerkelijk hun plekje in de natuur kunnen vastleggen”, aldus Alexander.

Natuurpark Geestmerloo

Natuurbegraafplaats Geestmerloo ligt in Koedijk, Noord-Holland, aan de zuidkant van recreatie- en natuurpark Geestmerambacht. Het is een bijzonder project waarbij voormalig landbouwgebied is omgevormd tot nieuwe natuur. Na een lange voorbereidingsperiode is in 2019 begonnen met de realisatie van de natuurbegraafplaats. In de zomer van 2020 is Geestmerloo geopend.

Meer weten? Kom naar lezing

Op dinsdagavond 17 mei organiseert Dunweg een lezing over Natuurbegraafplaats Geestmerloo.
Tijdens de lezing wordt besproken wat een natuurbegraafplaats is en wat de diverse opties zijn. Er is uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen. U kunt zich inschrijven via onze website (dunweg.nl/lezing-natuurbegraafplaats) of via 023 - 563 35 44 / marketing@dunweg.nl.
De avond begint om 20.00 uur bij Dunweg Uitvaartzorg, Achterweg 40, 2130 AD te Hoofddorp.

Wij zien u graag op dinsdag 17 mei.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder