Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Lezing Marjeet Verbeek ter gelegenheid van 25-jarig bestaan Zoom- en Zegestede

donderdag 20 november 2015

Lezing Marjeet Verbeek, donderdag 26 november 2015 van 19.30 – 21.30 uur locatie crematorium Zoomstede, Mastendreef 5 te Bergen op Zoom.

In 2015 viert Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede haar 25-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dit jubileum biedt SCB Zoom- en Zegestede een aantal lezingen aan die gerelateerd zijn aan het overlijden, de rituelen rondom het afscheid en de rouwverwerking.
Marjeet Verbeek (1960) studeerde theologie in Amsterdam en specialiseerde zich in film en hedendaagse spiritualiteit. Zij werkte voor het Katholiek Media Centrum, doceerde mediapedagogiek, spiritualiteit en vrouwenstudies theologie aan Fontys Hogeschool Theologie Levensbeschouwing en geeft lezingen en trainingen over de relatie film en spiritualiteit. In 2011 volgde zij een opleiding tot ritueel begeleider bij afscheid. In oktober 2014 won zij samen met dr. Tjeu van den Berk de Louis Hartlooper Prijs voor Filmjournalistiek voor hun publicatie Het filmgesprek: woorden aan droombeelden wijden (Meinema, 2013)
De huidige filmcultuur biedt een rijkdom aan inspirerende en troostrijke beelden rond sterven, dood en rouw. Films geven uitdrukking aan wat mensen bezielt wanneer het levenseinde op hun pad komt. Ze verstaan de kunst om onmiddellijk binnen te dringen in het voelen en denken van mensen. Op 26 november neemt Marjeet Verbeek u mee langs inspirerende, ontroerende en troostrijke filmfragmenten met rituelen rond sterven, dood en rouw. U ziet fragmenten uit de films Volver, Wit, Simon, What we did on our holiday, Departures en Father and daughter.
Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor de lezing via het secretariaat van SCB Zoom- en Zegestede;
secretariaat@zoomenzegestede.nl of 0164 - 23 88 01

Entree is gratis en uiteraard wordt er voor koffie gezorgd.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder