Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Leven-Sterven-Uitvaren-Rouwen op eigen wijze.

Themamiddag 7 oktober in Veenendaal

donderdag 31 augustus 2006

Wat zijn de keuzes die rondom het levenseinde gemaakt kunnen worden? Welke passen het best bij de persoonlijke wensen? Hoe houdt u zelf de regie?

Op deze vragen kunnen antwoorden gevonden worden tijdens de themamiddag op zaterdag 7 oktober tussen 12 en 16 uur in theater de Lampegiet in Veenendaal. Initiatiefnemers zijn uitvaartondernemer Sjoukje van Krimpen-Statema (Woudenberg) en stervens-en rouwbegeleider Monique Mortier. (Zeist, Oplichtend verlies.)
Op deze middag worden diverse diensten en producten rond het leven, sterven, uitvaart en rouwen op informele wijze gepresenteerd: bijvoorbeeld het onderzoeken van het eigen levensverhaal, contactclowns, thuiszorg (CMD), hospice Berkenstein, Stichting Maia Zorgverklaring en Cogis voor oorlogsgetroffenen, een uitvaartfotograaf, persoonlijke herinneringsboeken, de uitvaart, troostkunst en muziek. Er zal een uitgebreide boekentafel over al deze onderwerpen zijn.

Er zijn activiteiten zoals zingen, troostkunst maken, een schatting laten maken van de kosten van een uitvaart, een rouwkaart of een nagedachteniskaart maken. Om ongeveer 15 uur zullen de nagedachteniskaartjes aan ballonnen worden opgelaten. Daarnaast zijn er korte workshops (o.a. over verliesverwerking bij sterven en rouwen) vrijblijvend bij te wonen.

Vragen over de laatste levensfase kunnen worden beantwoord zoals:Wat zijn de mogelijkheden om thuis te blijven, thuis te sterven? Wat kan de thuiszorg of een hospice betekenen? Wat is er mogelijk tijdens een uitvaart en wat past bij u? Wat kan een stervens- en rouwbegeleider betekenen? Hoe reageren kinderen op de dood?
Maar ook: wat betekent het voor de naaste omgeving? Voor relaties en contacten? Wat zijn voor- en nadelen van een uitvaartverzekering.

Ook rond het levenseinde houden veel mensen graag de regie in eigen hand. Het kan daarom prettig zijn als hier van te voren al over is nagedacht en gesproken. Er is dan-als het zover is-meer ruimte voor een goed afscheid.

Iedereen, ook kinderen, zijn van harte welkom tussen 12 en 16 uur in theater De Lampegiet, Kerkewijk 10 in Veenendaal. Er is goede parkeergelegenheid en oppas aanwezig.

Voor meer informatie:
Sjoukje van Krinpem-Statema, info@vankrimpenstatema.nl, 033-2858234 of
Monique Mortier, info@oplichtendverlies.nl, 030-6915447

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder