Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Leden St. Barbara stemmen voor samengaan met DELA

dinsdag 21 november 2006

Tijdens de tweede Algemene Ledenvergadering op 20 november jl. hebben de leden van de Nijmeegse uitvaartvereniging St. Barbara voor het samengaan met DELA gestemd. Het bestuur van St. Barbara had het fusievoorstel met een positief advies voorgelegd aan de leden. Van de uitgebrachte stemmen heeft 91,05% voor het samengaan gestemd. Formeel moet de Nederlandsche Bank nog haar goedkeuring verlenen. Naar verwachting zal dat voor 1 januari 2007 gebeuren. Dat zou betekenen dat de 113.000 leden per 1 januari 2007 zijn verzekerd bij DELA.

Tweede vergadering
Vooraf aan de Algemene Ledenvergadering konden de leden hun stem schriftelijk uitbrengen en toesturen aan de notaris. In totaal hebben 54.376 van de 113.000 leden van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Deze stemmen zijn toegevoegd aan de stemmen die tijdens de vergadering zijn uitgebracht. De tweede vergadering was nodig omdat op 6 november jl. onvoldoende leden hun stem hadden uitgebracht. Voor een rechtsgeldig besluit tijdens de eerste vergadering moest 2/3 van de leden haar stem hebben uitgebracht. Dit aantal werd op 6 november met 47.000 uitgebrachte stemmen niet gehaald.

Sterke financiële positie
Het bestuur van St. Barbara adviseerde haar leden positief te stemmen. Jan Folker, voorzitter van St. Barbara: " We zijn blij dat zo ontzettend veel leden zo duidelijk vóór de overgang hebben gestemd. De overgang is ook goed voor onze leden. Als tegenprestatie voor het samengaan met DELA, betalen zij komend jaar geen premie en door de sterke financiële positie van DELA zullen premiestijgingen voor onze leden in de toekomst lager zijn dan bij een zelfstandig voortbestaan van St. Barbara. Tegelijkertijd krijgen onze leden hiermee recht op het iets betere verstrekkingenpakket van DELA. Onze leden zijn hiermee gegarandeerd van goede zorg, zekerheid en continuïteit.”

Wortels vrijwel identiek
DELA versterkt hiermee haar positie in Gelderland. Algemeen directeur Edzo Doeve: "Hoewel wij nog moeten wachten op het groene licht van De Nederlandsche Bank, zijn wij op voorhand blij dat wij de leden van St. Barbara mogen verwelkomen. Hun komst is niet alleen strategisch van belang, het voelt vooral heel goed. St. Barbara is een goede vereniging, met een rijke historie. Onze wortels zijn vrijwel identiek. Zowel St. Barbara als DELA zijn beide coöperatieve verenigingen die ooit zijn opgericht om iedereen een waardige uitvaart te kunnen garanderen."

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder