nieuws

Facultatieve
Sponsors

Kunst voor-bij de dood op de Bergense begraafplaats

17 september 2013


Wederom zal tijdens de Kunst10daagse op woensdag 23 oktober de Bergense begraafplaats ‘s avonds verlicht zijn met honderde fakkels en lichtjes. U bent van harte welkom!

Het idee van de kunstroute is in 2010 bedacht door Gijsje Teunissen om tijdens de Kunst10daagse ook onze overleden Bergense kunstenaars niet te vergeten en hun op een bijzondere manier in het licht te zetten. Het idee kreeg meteen bijval van Ajan Kos, beheerder van de begraafplaats, die zich al jaren met zijn collega’s inzet voor een verzorgd park en heel betrokken is bij het onderhoud van alle graven.

Vanaf 19.00 uur is iedereen bij de Ruinekerk welkom om in de fakkeloptocht mee te lopen naar de sfeervol verlichte begraafplaats. U kunt uiteraard ook direct naar de begraafplaats gaan.

Op de begraafplaats en op het “Kunstplein” zal het werk van diverse levende en overleden kunstenaars zien, horen en beleven zijn. Hier is gelegenheid om met een warm drankje of soep herinneringen aan voorbije kunst op te halen en te mijmeren over de kunst van de toekomst.

Als u wilt, mag u op deze avond ook het graf van uw dierbare verlichten en bezoekers over hem of haar te vertellen.

Er is nog ruimte voor kunstenaars en muzikanten die op deze avond bezoekers willen inspireren

Voor meer informatie

Gijsje Teunissen (072-5070477) of Arjan Kos (06-22394393). Via e-mail mag ook: gijsje.teunissen@me.com

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >