nieuws

Facultatieve
Sponsors

KRO verzorgt live-registratie ‘Ode aan de doden’ op Westerveld

30 oktober 2012

Op vrijdag 2 november organiseert Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg 2-6 in Driehuis) een bijzondere bijeenkomst. Westerveld geeft -op de gedenkdag ‘Allerzielen’-de gelegenheid om overleden dierbaren op een bijzondere manier te herdenken.

Vanaf 18.00 uur is iedereen welkom in het gedenkpark, dat met fakkels en kaarsjes verlicht zal zijn. De KRO registreert deze bijeenkomst live voor het televisieprogramma ‘Ode aan de Doden’ (19.00 -20.00 uur, Nederland 1). Anita Witzier presenteert de uitzending. “Juist het feit dat je samen herdenkt, maakt Allerzielen zo bijzonder. De dood is een onderdeel van het leven dat we het liefst zo diep mogelijk wegstoppen. Juist omdat we het niet kunnen begrijpen, zijn rituelen een warm bad. Afscheid nemen is persoonlijker geworden.” Tijdens de bijeenkomst zijn er verschillende mogelijkheden om te herdenken. Carla Bosua directeur van Begraafplaats & Crematorium Westerveld: “Iedereen kan een foto plaatsen bij de gedenkboom, een kaarsje branden, een gedenksteen beschrijven en luisteren naar muziek. Frank Boeijen, Hind en Frederique Spigt brengen ontroerende liedjes ten gehore. Het vocaal dubbelkwartet Cigale uit Velsen brengt licht klassieke muziek.”

2013: een bijzonder jaar
Begraafplaats & Crematorium Westerveld is een voor ons land bijzondere locatie. Niet alleen is de begraafplaats een van de oudste particuliere begraafplaatsen van ons land (1888), Crematorium Westerveld is het éérste crematorium dat in ons land gebouwd werd (1913). Voor Westerveld is 2013 daarom een bijzonder jaar. Niet alleen bestaat de begraafplaats dan 125 jaar, maar het is dan ook precies 100 jaar geleden dat het crematorium geopend werd. Inmiddels is Begraafplaats & Crematorium Westerveld -in een heuvelachtig duingebied met duizenden monumenten -een Rijksmonument en een erkend vogelreservaat.

'de Facultatieve Groep'
Begraafplaats & Crematorium Westerveld maakt deel uit van 'de Facultatieve Groep'. De kernactiviteiten van 'de Facultatieve Groep' (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met activiteiten over de hele wereld en eigen vestigingen in tien landen is de Groep op tal van terreinen actief. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’. Optimale sámenwerking met onze opdrachtgevers en als pártners streven naar de hoogste kwaliteit. Dát is waar 'de Facultatieve Groep' voor staat!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >