Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Kinderboekje met CD: Pieter en het treintje naar de sterren

donderdag 7 augustus 2006

“Papa, wat is doodgaan en waar ga je naar toe als je dood bent?” Menig ouder/verzorger heeft deze vragen in het verleden al eens moeten beantwoorden en veelal werden deze vragen wat makkelijk afgedaan met:”Dat weet ik niet precies, ga maar weer lekker spelen.”
Gelukkig komt er tegenwoordig steeds meer openheid naar kinderen toe over moeilijke onderwerpen zoals doodgaan en afscheid nemen. Dat is naar de mening van Stichting Iriza een goede ontwikkeling. Om deze ontwikkeling te blijven stimuleren, komt de stichting met een nieuw kinderboekje: Pieter en het treintje naar de sterren.

In dit boekje wordt verteld over een jongetje dat te maken krijgt met de dood van zijn opa. In zijn droom brengt Pieter Opa Jaap naar het huisje op de sterren. Pieter komt weer terug naar huis, maar Opa Jaap blijft in het huisje op de sterren wonen. Pieter kan aan Opa Jaap laten weten dat hij aan hem denkt en hem niet vergeten is. Dit doet hij door liedjes voor Opa Jaap te zingen, want liedjes zweven op de wind, over de wolken, heel hoog de lucht in, helemaal tot aan de sterren.

De stichting hoopt middels dit verhaal de dood bespreekbaar te maken binnen het gezin en kinderen een beeld te geven over hoe de dood zou kunnen zijn. Het is aan de ouders/verzorgers om aanvulling te geven over bijvoorbeeld religie.
Er wordt in dit verhaal niet uitgebreid ingegaan op wat begraven en cremeren is, daarvoor verwijst de stichting naar hun eerdere CD De Schat van Amadoris.

Bij het boekje Pieter en het treintje naar de sterren zit ook een CD met daarop het verhaal verteld door Edmond Classen, gevolgd door het liedje Het Sterrendromenland, gezongen door Paul Passchier en begeleid door Bert van den Brink op piano en accordeon.
Het verhaal is geschikt voor kinderen van ongeveer 4 jaar tot ongeveer 8 jaar, maar behoeft wellicht wel wat uitleg door de ouders/verzorgers.

Het boekje Pieter en het treintje naar de sterren kost € 10.- (incl. CD en excl. € 1,60 verzendkosten) en is te bestellen door het totaalbedrag over te maken op rekeningnummer 54.01.70.690 t.n.v. Stichting Iriza te Westervoort o.v.v. naam, adres en titel. De bestelling wordt dan zo spoedig mogelijk toegezonden. Meer informatie over Stichting Iriza is te vinden op www.iriza.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder