nieuws

Facultatieve
Sponsors

Kerstlichtjesavond met levende kerststal

10 december 2009

Op vrijdag 18 december van 16.00-21.00 uur zal op Begraafplaats St. Laurentius te Rotterdam de ‘Kerstlichtjesavond’ plaatsvinden. Op het grote grasveld is er voor jong een oud een levende kerststal met kameel. Om 19.00 uur zal bisschop A.H. van Luyn sdb het startsein geven voor de kerstsamenzang en het lezen van het kerstverhaal in verschillende talen.

Een dierbare verliezen is altijd pijnlijk, maar het gevoel van gemis is vaak extra sterk rond de feestdagen. Niet alleen die eerste Kerst of Oud en Nieuw, maar soms nog jaren daarna komen juist op deze dagen de herinneringen weer boven. Om dat gevoel een plek te geven, is iedereen die daar behoefte aan heeft op 18 december van harte welkom; ook degenen die geen directe binding hebben met Begraafplaats St. Laurentius.

Zodra het donker wordt zal de begraafplaats feeëriek verlicht zijn met fakkels en vuurkorven. Iedereen krijgt een lichtje aangeboden om op een graf of in de kapel te plaatsen.

De ‘buurkinderen’ van de Talma school en de Pierre Bayle school hebben troostwerkjes gemaakt. De kinderen zijn eerder in de decembermaand op bezoek geweest bij St. Laurentius. Zij kregen een rondleiding en deelden hun ervaringen en gedachten over dood en rouw. Als voorbereiding op het Kerstfeest maakten de kinderen troostdoeken en andere cadeaus. De bezoekers van Kerstlichtjesavond kunnen een troostwerk uitkiezen voor op het graf of om mee te nemen naar huis.

De organisch gevormde kapel met de blauwe muren en het gouden plafond is op Kerstlichtjesavond nagenoeg leeg. Het is een plek van stilte, waar men alleen kan zijn met gedachten en herinneringen. In het midden branden kaarsen. Men kan daar een eigen kaars bijzetten of een devotielichtje opsteken bij Maria.

Voor de kapel staat de grote kerstboom, waar iedereen een engeltje in kan hangen. Op het engeltje is ruimte voor een naam en een herinnering of intentie.

Programma:
16.00-21.00 uur: Levende Kerststal op het grote grasveld; kapel geopend als stilteplek; gelegenheid om intenties te hangen in de grote kerstboom.
19.00 uur-20.00 uur:
Gebed en lezing kerstverhaal door bisschop A.H. van Luyn sdb. Kerstsamenzang met het Incanto koor en vier jonge Kaapverdiaanse zangers. Tussen de liederen door wordt het kerstverhaal ook gelezen in het Portugees, Spaans en Surinaams.
20.00-21.00 uur: chocomelk en glühwein in de aula.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE