nieuws

Facultatieve
Sponsors

Kerk gaat loterij houden voor beuk op begraafplaats

15 december 2010


Met een loterij, verkoop van wijn, kaarsen en kerststukjes hoopt het parochiebestuur van de O.L.V. ten Hemelopneming in De Heen geld te verzamelen om een beuk te kopen. Tot enige tijd geleden stond er op elke hoek van het vierkante kerkhofje van de kerk een beuk, maar door ziekte moest er één worden gekapt, dat meldt BN de Stem.

Wie vanaf de weg naar het kerkhof kijkt snapt direct waarom er een nieuwe boom moet komen. Want op drie hoeken staat nu een prachtige boom, maar op de vierde hoek steekt slechts een stukje stronk uit de grond. Een nieuwe beuk van een meter of vier kost volgens de kerk een paar duizend euro en dat geld heeft de parochie niet. Om dat geld toch bij elkaar te krijgen doet de kerk dit jaar mee aan de kerstmarkt in het dorp. Aanstaande zaterdag kunnen bezoekers van die markt loten kopen bij vrijwilligers van de kerk, maar de kerk komt ook met wijn en andere spullen. Als de wijn en de loten als warme broodjes over de kerkelijke toonbank gaan kan de kerk een nieuwe beuk kopen.

Het parochiebestuur heeft ondertussen ook een aanvraag gedaan voor een vergunning om een strooiveld in te richten op de begraafplaats. De kerk wil tegemoet komen aan de groeiende behoefte van mensen om as te kunnen verstrooien op het kerkhof.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >