nieuws

Facultatieve
Sponsors

Katrien Smeyers Ritueelbegeleider van het Jaar 2017

Belgische wint titel Ritueelbegeleider van het Jaar

20 maart 2017


De leden van de Landelijke Beroepsvereniging voor Ritueelbegeleiders (LBvR) hebben Katrien Smeyers uitgeroepen tot Ritueelbegeleider van het Jaar 2017. Door collega’s wordt Katrien geroemd voor de wijze waarop zij het vak van ritueelbegeleider in meer sectoren dan alleen de uitvaart in Vlaanderen op de kaart zet.

Katrien is verfrissend, creatief en vernieuwend, zo luidt het verkiezingsrapport. Ze zet moderne multimedia nadrukkelijk in bij haar werk en is bovendien zeer actief op de sociale media. De uitroeping vond plaats tijdens de jaarvergadering van de LBvR in het Utrechtse Leusden op zaterdag 18 maart jl.

Achtergrond

Katrien volgde de opleiding “Ritueel Begeleiden bij Afscheid” bij Het Moment. Hier worden mensen opgeleid om op professionele wijze de coach te zijn van nabestaanden vanuit creativiteit, inspiratie en spiritualiteit. Inmiddels is zij zelf als docent aan deze organisatie verbonden en leidt zij in Vlaanderen ritueelbegeleiders op. Naast uitvaarten zet zij haar vak in voor rouwzorg en verliesbegeleiding.


Bekendheid en status

De LBvR is een landelijke organisatie van en voor professionele ritueelbegeleiders. De vereniging wil vanuit samenwerking en verwantschap het beroep van ritueel begeleiden landelijke bekendheid en status geven in het Nederlands taalgebied. Een ritueelbegeleider begeleidt mensen rondom de sleutelmomenten in het leven. Naast een uitvaart kan dat bijvoorbeeld ook een geboorte, een huwelijk of stervensbegeleiding zijn.

Reageer op dit artikel

Reacties:


21 maart 2017 om 23:09

Ukediene Schulp

Prificiat Katrien, er dongen meer ritueelbegeleiders mee naar deze begerenswaardige titel. "Het Moment" werkzaam vanuit Amersfoort leidt goede geinspireerde professionals op. Een nieuw fenomeen in de (onder andere) de uitvaartbranche dat een mooie aanvulling kan bieden in een intens levens- en afscheidsprocessen. Op naar een mooie samenwerking. Warme hartegroet Ukediene Schulp


20 maart 2017 om 15:27

Gijsje Teunissen

Gefeliciteerd Katrien met de titel:
Ritueelbegeleidster van het jaar 2017

Ik weet wat het betekend om een jaar de titel te mogen dragen, het kan heel veel voor je toekomst betekenen.
Maar vooral kunnen wij dan nog meer voor ons vakgebied betekenen. Je bent dan ambassadeur voor de opleiding van HET MOMENT.
Succes en vooral veel plezier dit jaar met al je activiteiten .
hartelijke groet

Gijsje Teunissen


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE