nieuws

Facultatieve
Sponsors

Kans op wiegendood op nieuwjaarsdag fors groter

27 december 2010


Het aantal wiegendoden op nieuwjaarsdag in de Verenigde Staten is op nieuwjaarsdag een derde hoger dan op andere dagen, dat blijkt uit Amerikaans onderzoek. Professor Philips heeft voor het onderzoek cijfers geanalyseerd van sterfgevallen tussen 1973 en 2006.

De professor bestudeerde met zijn onderzoeksteam bijna 30.000 gevallen van wiegendood en vergeleek deze met een kleine 300.000 andere sterfgevallen. Uit het onderzoek is duidelijk geworden dat de kans op wiegendood op nieuwjaarsdag met maar liefst een derde toeneemt in vergelijking tot een normale winterdag. De exacte oorzaak van het hoge aantal gevallen van wiegendood is nog niet duidelijk, maar onderzoekers vermoeden dat het te maken heeft met het alcohol gebruik van ouders. Ouders die tijdens de jaarwisseling te veel drinken brengen hun kinderen in gevaar omdat ze hun kinderen minder goed kunnen beschermen. Ze missen de signalen van een baby in nood wanneer ze een glaasje te veel op hebben. De Amerikaanse onderzoekers roepen mensen die voor een baby moeten zorgen op om geen alcohol te nuttigen.

Wat de exacte oorzaak van wiegendood is weten onderzoekers nog steeds niet, volgens Het Nieuwsblad vermoeden sommige onderzoekers dat genetische problemen en slapen op de buik het risico verhogen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >