nieuws

Facultatieve
Sponsors

Intermediair: Monuta is beste uitvaartverzekeraar

30 januari 2008

Volgens het intermediair is Monuta de beste uitvaartverzekeraar van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van IG&H naar de performance van 23 (leven)verzekeraars. Op de ranglijst van alle verzekeraars bezet Monuta een derde plaats. Op alle deelgebieden scoorde Monuta hoger dan het marktgemiddelde.

Jaarlijks doet IG&H onderzoek naar de performance van verzekeraars. Door kwantitatief en kwalitatief onderzoek vormen zij zich een beeld van zes deelgebieden. Het onderzoek is uniek omdat het intermediair zelf uitspraken doet over de verzekeraars waar ze mee samenwerkt. Op de algehele ranglijst, met 23 verzekeraars, eindigde Monuta als derde. Monuta is echter de trotse aanvoerder van de uitvaartverzekeraars waarbij ze andere marktpartijen fors achter zich laat.

Het onderzoek kent deelgebieden: primair proces, binnendienst, buitendienst, producten, marketing & ondersteuning en extranet. Op alle vlakken scoorde Monuta beter dan het marktgemiddelde. Het primaire proces, het juist verwerken van verzekeringen, springt er in positieve zin echt uit.

Monuta is ook in eerdere onderzoeken van IG&H beoordeeld. Positief is dat het intermediair Monuta op alle punten hoger waardeert dan een jaar eerder.
Opvallend hierbij is met name de stijgende waardering voor het extranet. De afgelopen jaren heeft Monuta fors geïnvesteerd in ICT en een gebruiksvriendelijk extranet. De waardering die het intermediair geeft sluit uitstekend aan op de cijfers. In december kwam de helft van Monuta’s productie al binnen via het extranet MonutaNet.

De resultaten van een dergelijk onderzoek geven altijd ruimte voor verbetering. Belangrijk aandachtspunt is de ondersteuning van het intermediair. Het afgelopen jaar kozen veel kantoren voor een samenwerking met Monuta. Het honderdste volmachtkantoor zette een handtekening en in
2008 verwacht Monuta het 3.000ste provinciale kantoor te verwelkomen. Voor
2008 is de uitdaging om nieuwe én bestaande kantoren adequaat en op maat te ondersteunen. De aanstelling van de eerste marketeer key accounts in januari is een eerste stap.

Monuta directeur Jan Willem Baake is erg trots op het resultaat: “ Het is prachtig als het intermediair je uitroept tot beste uitvaartverzekeraar. We zullen er dan ook alles aan doen om die mooie positie in 2008 te behouden.”

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE