Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Hulp bij het regelen van kinderopvang voor nabestaanden

DELA en de Kober groep (lid van KINDwijzer) werken samen

dinsdag 22 maart 2011

Eindhoven, 22 maart 2011 – Coöperatie DELA en de Kober groep, aangesloten bij kinderopvangorganisatienetwerk KINDwijzer, zijn een unieke samenwerking aangegaan. DELA kan nabestaanden nu ook helpen rondom kinderopvang. Daarvoor is een samenwerking gestart met de Kobergroep, lid van KINDwijzer. Dankzij deze samenwerking krijgen nabestaanden hulp bij al hun vragen rondom kinderopvang en de financiële vergoedingen, facturatie en administratie daaromheen.

Sjoerd Sanders, teammanager Nabestaandenzorg van DELA: ‘Bij DELA vinden we het belangrijk dat nabestaanden na een overlijden de draad van het leven weer kunnen oppakken. In de samenwerking met de Kober groep richten we ons op gezinnen waarbij één of beide ouders wegvallen. Naast het verdriet brengt dit vaak ook veel praktische zaken met zich mee. Zo kan bijvoorbeeld behoefte aan kinderopvang ontstaan. Onze consulenten nabestaandenzorg kunnen hen vanaf nu hiervoor met de Kober groep en KINDwijzerleden in contact brengen. Zij bieden heldere informatievoorziening en begeleiding. Bijvoorbeeld hulp bij het begrijpen van de Wet kinderopvang. Een mooie aanvulling op onze bestaande dienstverlening.’
Walter Bakx, bestuurder van de Kober groep,: ‘KINDwijzer en DELA, beide coöperatieve ondernemingen, vullen elkaar goed aan. Allebei professionele organisaties die maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel hebben staan. Waar DELA al jarenlang gezinnen helpt na een overlijden, helpen wij gezinnen aan kwalitatief hoogstaande kinderopvang. Wij geloven namelijk dat dit bijdraagt aan de ontwikkeling van sociaal en emotioneel vaardige burgers van de toekomst. Kinderopvang moet voor ieder kind mogelijk zijn, niet alleen voor kinderen van werkende ouders.’

Over DELA
Zo’n 200 vestigingen, 1.700 medewerkers en meer dan 3 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al bijna 75 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is DELA’s ambitie dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA heeft het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en het Keurmerk Klantgericht Verzekeren.

Over KINDwijzer
De Kober groep is een organisatie voor leuke en uiterst professionele kinderopvang in West-Brabant en één van de leden van KINDwijzer. KINDwijzer is een landelijk netwerk van 16 toonaangevende kinderopvangorganisaties. Zij werken samen in een coöperatieve vereniging. Door het delen en verder ontwikkelen van kennis en werkmethoden zijn ze constant vernieuwend bezig. KINDwijzerorganisaties zoeken afstemming en samenwerking met onderwijs en andere kindgerichte organisaties. Alles om te zorgen voor een complete en kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Bij de organisaties samen werken ruim 11.000 pedagogisch geschoolde medewerkers; in totaal verzorgen zij in meer dan 1.200 vestigingen en bij 1.600 gastouders de opvang van bijna 120.000 kinderen. Alle lidorganisaties zijn HKZ-9001 gecertificeerd en alle gastouders voldoen aan de nieuwste eisen waardoor vraagouders recht houden op kinderopvangtoeslag. Ook bij het aanvragen van die toeslag biedt KINDwijzer ondersteuning.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder