Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Historische Vereniging Vlaardingen brengt graven in beeld

donderdag 22 december 2014

Vrijwilligers van de Historische Vereniging Vlaardingen (HVV) hebben deze maand op de begraafplaats Emaus een bijzonder project afgerond. In mei 2011 is een start gemaakt met het inventariseren van de circa 4600 familiegraven.

Nadat in 2010 de restauratie van de gebouwen gereed was gekomen en vervolgens de grote groenrenovatie, was de HVV begonnen de oude grafmonumenten in kaart te brengen. Uiteindelijk leidde dat tot het beschrijven en fotograferen van alle graven en werd dit na 3 1⁄2 jaar afgerond. Bij het inventariseren zijn alle teksten overgenomen en waar nodig aangevuld uit het begraafregister. Ook werd de staat van het monument, afmetingen en waardestelling op het formulier vermeld.

In de loop van het project is de website www.begraafplaatsemaus.nl in de lucht gebracht. Daarop zijn alle werkzaamheden en een complete index van alle begraven personen en foto’s van het graf geplaatst. Naar aanleiding van alle informatie zal de komende tijd naar mogelijkheden gezocht worden om oude monumenten en vervallen graven op te gaan knappen.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder